Öğretmen Değil Sağlıkçı Atayın!

Sağlık Sen Şube Başkanından Öğretmen atamalarına dair provakatif bir açıklama!

ATAMA - 2020-03-20 12:52:28

Eskişehir Sağlık Sen Şube Başkanı Hasan Hüseyin KÖKSAL twitter adresi üzerinden Sağlık Bakanı DR. Fahrettin KOCA’YI etiketleyerek  “Salgın Var Öğretmen değil sağlıkçı ataması yapılmalı” paylaşımında bulundu.

Mebpersonel.com olarak Sağlık Sen Şube Başkanının böyle bir dönemde bu tip bir açıklamasını manidar bulup iyi niyetli bir açıklama olmadığını öncelikle ifade etmek isteriz. Çünkü 20 bin öğretmen atama süreci dün başlayan bir süreç değildir. 20 bin öğretmen ataması MEB tarafından Ocak ayında duyurusu yapılıp 3 aylık bir süreçten sonra planlandığı gibi 18 MART 2020 tarihinde yapılmıştır ve 20 Bin Öğretmen ataması sonuçları duyurusu da bizzat Sayın Cumhurbaşkanımız Recep TAYİP ERDOĞAN tarafından kamuoyuna duyurulmuştur. 

Böylesine zor bir süreçte Şube Başkanının Öğretmen atamalarının korana virüs açıklaması içinde yapılmasını manidar bulduğunu söylemesi popülist bir yaklaşımdan öte başka bir şey değildir

Bu süreçte Öğretmenler ülkeleri için her türlü fedakarlığı bir saniye bile düşünmeden yerine getirecek konumdalar ve dün gecede öğretmenlerin twitterda başlatmış olduğu  #ÖğrtlerDoktorlarınYanında y hastagi ile tüm sağlık çalışanlarına destekleri en güzel güzel şekilde  yerine  getirerek  herkese örnek olmuşlardır.

Öğretmen atamaları  Eskişehir Sağlık Sen Şube Başkanı  Hasan Hüseyin Köksal’ı   neden bu kadar rahatsız etmektedir?

ESKİŞEHİR ŞAĞLIK SEN ŞUBE BAŞKANIN TWİTTER AÇIKLAMASI


Şube Başkanı , atanan öğretmelere hayırlı  olsun deyip sağlık alanından atamaların yapılması gerektiği ifade  etmesi çor muydu?  Ama Şube Başkanı bu paylaşımı Sağlık çalışanlarını ve öğretmenleri karşı karşıya getirmekten başka bir amacı yoktur.

Sağlık alanında atamalar yapılması gerekiyorsa kesinlikle yapılmalı bu atama talebini öğretmenler  üzerinden yapılması kesinlike yanlış bir davranıştır.Şube Başkanının bu paylaşmını silmesini umut ediyoruz..

Bu konuda SAĞLIK SEN GENEL MERKEZİ VE EĞİTİM BİR Sen’in ŞUBE Başkanının bu açıklamasına nasıl bir tepki vereceği merak konusu

Genel Başkanların bu  konuda ki görüşleri gerçekten çok önemli ve nasıl bir duruş sergileyeceklerini hep birlikte göreceğiz

KAYNAK: WWW.MEBPERSONEL.COM

Günün Diğer Haberleri