MEB Okul Hizmet Puanı ve Hizmet Sürelerini Güncelledi

Milli Eğitim Bakanlığı 2019 yılına girerken öğretmenler için çok önemli olan okulların hizmet puanlarını ve zorunlu hizmet sürelerini gösterir listeyi güncelledi.

EĞİTİM - 2020-03-14 13:41:37

Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğünce ayda bir çıkarılan Tebliğler Dergisinin Şubat 2020 sayısı yayınlandı. MEB okulların hizmet alanlarını yeniden belirlediğini açıklarken bu güncelleme içerisinde birçok okulun hizmet puanı ve hizmet süresi de değişti.

OKULLARIN GÜNCEL HİZMET SÜRELERİ VE PUANLARI

Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 38 inci maddesinin dördüncü fıkrası ile 39 uncu maddesinin üçüncü fıkrası gereğince, eğitim öğretime yeni açılan ya da dönüştürülen eğitim kurumları ile bulundukları yerleşim yerinin idari bağlılığının ve benzeri nedenlerle hizmet alanının değişmesi uygun görülen eğitim kurumlarının Valiliklerce elektronik ortamda yapılan tekliflerinin değerlendirilmesi sonucunda hizmet alanları yeniden belirlenmiş olup güncel liste Millî Eğitim Bakanlığı Tebliğler Dergisi Şubat 2020 sayısında da yayınlandı.

YENİ HİZMET ALANLARI BELİRLENDİ

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü tarafından 27.01.2020 tarihinde Bakan Ziya Selçuk onayına sunulan güncel liste Bakan tarafından onaylandı ve Tebliğler Dergisinde yayınlandı. Tebliğler Dergisinde de yayımlanan okulların hizmet alanlarını gösteren güncel liste içerisinde hizmet bölgesi, hizmet alanı, hizmet puanı ve yerleşim yeri değiştirilen eğitim kurumları ile diğer eğitim kurumlarının yer aldığı belirtildi.

İlgili Bakan onayı resmi yazı;

ÖĞRETMENLER İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR BİLGİ

Öğretmenlerin atama ve yer değiştirmelerinde okulların hizmet puanları ve diğer hizmete esas bilgileri çok önemli bir yere sahiptir. Hangi eğitim kurumunun zorunlu hizmet kapsamında sayıldığı, okullarda bir yıl içerisinde ne kadar hizmet puanı alınacağı gibi önemli veriler MEB tarafından belirlenmekte olup zaman zaman bu listede güncellemeler olmaktadır.

MEB tarafından güncellenen okulların hizmet alanları, puanları, süreleri listesi için TIKLAYINIZ

Günün Diğer Haberleri