GESS Türkiye, okul yöneticileri ile teknoloji tedarikçilerini buluşturuyor

TÜİK’in son resmi rakamlarına göre Türkiye genelinde 1 milyon 126 bin öğretmen, 69 bin 714 okulda, 17 milyon öğrenciye eğitim veriyor.

EĞİTİM - 2020-02-20 17:45:18

TÜİK’in son resmi rakamlarına göre Türkiye genelinde 1 milyon 126 bin öğretmen, 69 bin 714 okulda, 17 milyon öğrenciye eğitim veriyor. Milli Eğitim Bakanlığı bütçesi 30,4 milyar dolara yükselirken, özel sektörün eğitim yatırımları 8,1 milyar doları, yükseköğrenime harcanan para ise 11,2 milyar doları buluyor. Milyarlarca dolarlık büyüklüğe sahip Türk Eğitim Sektörü’ne ürün, hizmet, uygulama ve teknoloji tedarik eden ulusal ve uluslararası firmalar, Tarsus Turkey tarafından Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü’nün (YEĞİTEK) işbirliği ve Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları ile Arçelik Kurumsal Çözümler sponsorluğunda düzenlenecek olan GESS Türkiye & Türkiye Eğitim Teknolojileri Zirvesi (ETZ) 2020’de buluşacak.

02 -04 Nisan tarihlerinde Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşecek fuarda STEM, okul yönetim sistemleri, multimedya teknolojileri, e-yayıncılık, mesleki eğitim ekipmanları, bilişim teknolojileri donanımları, arttırılmış gerçeklik, robotik teknolojisi, kodlama ve 3 boyutlu baskı gibi eğitim odaklı yenilikler bir arada sergilenecek. Türkiye Eğitim Teknolojileri Zirvesi’nde ise katılımcılar üç gün boyunca bilimsel toplantılar, bildiri sunumları, atölye çalışmaları ve paneller sayesinde yeni eğitim yaklaşımları ve teknolojik gelişmelerden haberdar olurken çeşitli uygulamaları da deneyimleme imkanı bulacak.

 

Öğrenci başına 2.030 dolar harcamanın yapıldığı Türkiye, Nisan ayında eğitim konusunda iki önemli etkinliğe birden ev sahipliği yapacak. Eğitim Teknolojileri ve Çözümleri Fuarı GESS Türkiye & Türkiye Eğitim Teknolojileri Zirvesi (Türkiye ETZ), 02-04 Nisan tarihleri arasında Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşecek.

Organizasyon hakkında bilgi veren Tarsus Turkey Fuar Direktörü Seda Ispartalıgil, “GESS Türkiye & Türkiye ETZ 2020 eğitim sektörünün nabzının tutulduğu, eğitim uzmanlarının en yeni ürün, teknoloji, hizmet ve uygulamaları yerinde görebildiği, yurt içi ve yurt dışından profesyonel alıcılar, devlet ve özel okul yöneticileri, müdürleri, sahipleri, yatırımcıları ve satın alma kararı veren yöneticileriyle tedarikçilerin doğrudan bir araya geldiği büyük bir teknoloji, bilgi ve ticaret platformu olacak dedi”. GESS Türkiye & Türkiye ETZ 2020 ziyaretçilerinin kamu ve özel sektördeki eğitim profesyonellerinden oluştuğunu söyleyen ve aralarında bölgenin en etkili satın almacılarının da yer alacağı bilgisini paylaşan Ispartalıgil, ana sınıflarından üniversitelere kadar her kademedeki tüm eğitim kurumlarını, okul müdürlerini, yüksek öğrenim kurumlarının yöneticilerini, öğretmen ve öğretim görevlilerini, eğitim kurumlarının idari işler yöneticilerini, kısacası işi gücü eğitim olan tüm paydaşları Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’na beklediklerini söyledi.

 

Detaylı Bilgi İçin; www.gess-turkiye.com

Günün Diğer Haberleri