Öğrenciler kararlı: Bedri Gencer karşıtı yüzlerce dilekçe rektörlüğe teslim edildi

Elazığ Depremi'nden sonra çocuk evliliklerinin yasaklanmasını doğal afetlerin sebebi olarak gösteren paylaşımıyla gündeme gelen Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü'nde görevli Prof. Dr. Bedri Gencer'in üniversiteyle ilişkisinin kesilmesi için öğrenciler çalışmalarını sürdürüyor.

EĞİTİM - 2020-02-20 11:45:45

Elazığ Depremi'nden sonra çocuk evliliklerinin yasaklanmasını doğal afetlerin sebebi olarak gösteren paylaşımıyla gündeme gelen Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü'nde görevli Prof. Dr. Bedri Gencer'in üniversiteyle ilişkisinin kesilmesi için öğrenciler çalışmalarını sürdürüyor. Gencer'in okulla ilişkisinin kesilmesi amacıyla dilekçe toplamaya başlayan öğrencilerin rektörlüğe teslim ettiği dilekçe sayısı dün itibariyle 500'ü buldu.

Dilekçelerin teslim edilmesinin ardından görüş bildiren bir öğrenci üniversitelerinde gericiliği, bilim dışılığı ve pedofiliyi savunan bu zihniyete izin vermeyeceklerini vurgularken YTÜ'nün Gencer'le olan ilişiği kesilene kadar çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Öğrenciler geçtiğimiz hafta Gencer'in dersini protesto ederek terk etmişlerdi. Öğrencilerin bu çıkışı ülke çapında ses getirip tepkiler artınca Gencer'in lisans öğrencilerine yönelik dersi başka bir öğretim görevlisine verilmişti.

HaberSol

Günün Diğer Haberleri