12 Şubat Kar Tatili Olan İller

12 Şubat 2020 Çarşamba günü kar tatili olan il ve ilçeler için tıklayınız.

EĞİTİM - 2020-02-11 18:00:50

Ülkemizde etkisini gösteren kar yağışı, olumsuz hava koşulları ve buzlanma nedeni ile geçtiğimiz haftadan itibaren bazı il ve ilçelerde valilik ve kaymakamlık kararı ile kar tatili ilan edildi. Öğrenci, öğretmen ve bazı kamu çalışanları için tatil uygulamasına gidildi.

 12 Şubat 2020 Çarşamba günü hangi illerde ve ilçelerde okullar tatil? sorusunun cevabı öğrenciler tarafından merak ediliyor.

 12.02.2020 tarihinde kar tatili olan iller aşağıda listelenmiştir. Kar tatili haberleri geldikçe liste güncellenecektir.

 KARABÜK

Karabük Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “İlimizde başlayan ve etkisini arttıran kar yağışı nedeniyle oluşabilecek don ve buzlanma tehlikesine karşı herhangi bir olumsuzluğa mahal vermemek amacıyla Karabük Merkez, Safranbolu, Eskipazar, Ovacık ve Eflani ilçelerimizdeki ilk ve orta dereceli okullarda salı günü(11.02.2020) öğleden sonra eğitim ve öğretime ara verilmiştir” denildi.


TRABZON

Valilikten yapılan açıklamada, kent genelinde yaygın olarak devam eden buzlanma ve don nedeniyle ulaşımda meydana gelmesi muhtemel aksaklıklar göz önünde bulundurularak 12 Şubat Çarşamba günü, ilk ve orta dereceli okullarda, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile halk eğitim merkezlerinde, eğitim öğretime 1 gün süreyle ara verildiği belirtildi.

Açıklamada, engelli ve hamile kamu personelinin de aynı gün idari izinli sayılacağı kaydedildi.
 

RİZE

Rize Valisi Kemal Çeber, il genelinde yoğun buzlanma ve muhtemel riskler nedeniyle eğitime 1 gün ara verildiğini bildirdi.

Çeber, valiliğinin sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklamada, yoğun buzlanma ve muhtemel riskler nedeniyle, kendisine gönderilen fotoğraf ve genel değerlendirmeleri inceleyerek çarşamba günü okulların tatil edildiğini belirtti. Çeber, kamuda çalışan hamile ve engellilerin de idari izinli sayılacağını kaydetti. Vali Çeber, vatandaşların ve öğrencilerin oluşabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olmalarını istedi.

Öte yandan 12.02.2020 çarşamba günü tatil olması muhtemel iller arasında Ağrı, Erzurum, Van, Bitlis ve Muş bulunuyor.

 

ORDU
 

Ordu'da kar yağışı nedeniyle eğitime yarın ara verildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kentin kıyı kesimlerinde kuvvetli rüzgar, fırtına ve sağanak yağmur, iç kesimlerinde ise kuvvetli rüzgar ve fırtına ile birlikte kar yağışı beklendiğinden 12 Şubat çarşamba günü il genelindeki okullarda, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile halk eğitim merkezlerinde, eğitim öğretime bir gün ara verildiği belirtildi.

Açıklamada, engelli ve hamile kamu personelinin de yarın idari izinli sayılacağı kaydedildi.

GİRESUN
Giresun'da da  il geneli tüm okullarda yarın eğitime ara verildi.

TOKAT

Valilikten yapılan açıklamada, kent genelinde yaygın olarak devam eden buzlanma ve don nedeniyle ulaşımda meydana gelmesi muhtemel aksaklıklar göz önünde bulundurularak 12 Şubat Çarşamba günü, ilk ve orta dereceli okullarda, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile halk eğitim merkezlerinde, eğitim öğretime 1 gün süreyle ara verildiği belirtildi.

VAN
Olumsuz hava şartları nedeniyle 12.02.2020 Çarşamba günü ilimiz genelinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitim öğretime, Halk Eğitim Merkezleri, Özel Eğitim ve Rehabilitasyon merkezleri, Rehberlik Araştırma Merkezleri'ne 1 (bir) gün süre ile ara verilmiştir. 
 Ayrıca engelli ve hamile kamu personeline 1 (bir) gün süre ile idari izin verilmiştir.

SİVAS
Sivas Valisi Salih Ayhan sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada 13 .02.2020 tarihinde Sivas geneli tüm okulların tatil edildiğini duyurdu.

GÜNCELLENİYOR...

Günün Diğer Haberleri