CEMİL KILIÇ BERAAT ETTİ

Eğitim İş Sendikası üyesi Cemil Kılıç mahkemede hakkında yapılan suçlamalardan beraat etti.Eğitim İş Sendikasından yapılan yazılı açıklamada,

SENDİKA - 2020-02-11 16:33:00

Sendikamızın İstanbul 4 No’lu Şube yöneticisi, ayrıca Atatürkçü Düşünce Derneği Fatih Şubesi'nin kurucusu olan ilahiyatçı Cemil Kılıç, eğitimdeki din öğretisinin laikliğe aykırı biçimde yapılmasını ve gericileşen eğitim müfredatını eleştirdiği sosyal medya paylaşımları için yargılandığı davada beraat etti.

Yazdığı kitaplar ve yazılarla tarikatları eleştiren, zorunlu din dersini laikliğe aykırı olduğu için yargıya taşıyan, devletin din dersi adı altında, belli bir mezhebin öğretilerini dayattığını sendikacı kimliğiyle kamuoyuna açıklayan Kılıç, Akit gazetesi gibi yandaş medya kuruluşlarınca da hedef gösterilmişti.

Sözkonusu yargı kararı; üyemiz Cemil Kılıç’ı laiklik ilkesinin ve sendikacılığın gereklerini yerine getirdiği için kılıflar bularak cezalandırmaya çalışanlara bir yanıt olmuştur. Eğitim-İş olarak üyemizin dimdik arkasındayız.  Yoldaşımız Cemil Kılıç asla yalnız değildir!

Günün Diğer Haberleri