BAKAN AÇIKLADI:ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ İNTERNET

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptığı açıklamalarında önemli değerlendirmelerde bulunarak her öğrenci için tüm operatörlerden aylık 3 GB ücretsiz internet imkanı olduğunu vurguladı.

EĞİTİM - 2020-02-10 11:30:35

Öğrencilere 3 GB internet verilmesine ilişkin Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk dün ‘yarını bekleyin’ diyerek duyurduğu ‘Yenilenen Eğitim Bilişim Ağı (EBA) ve Akademik Destek’ Tanıtım Programında değerlendirmelerde bulundu.

ÖĞRENCİLERE 3 GB İNTERNET VERİLECEK

Çeşitli açıklamalarda bulunan Bakan Selçuk, her bir öğrenciye bütün operatörlerden aylık 3 GB ücretsiz erişim imkanı olduğunu belirtti. Açıklamalara göre öğrencilere 3 GB internet verilecek ve telefonun çekmesi yeterli olacak.

 

Konu ile ilgili olarak Bakan Selçuk açıklamalarında “Her bir öğrencimiz, Türkiye’nin her yerinden; telefon çeksin yeter. Bu anlamda bir erişme ve ulaşma imkanı var. Bunu pilot çalışmalarda denedik” ifadelerine yer verdi.

EBA içeriklerine aylık 3 GB'a kadar ücretsiz erişim imkânı
Ayrıca, Türkiye'nin GSM operatörleriyle yapılan anlaşma gereği tüm EBA içeriklerine aylık 3 GB'a kadar ücretsiz erişim imkânı sağlanıyor. 
 
Millî Eğitim Bakanlığı, dijital eğitim platformu olan Eğitim Bilişim Ağı'nın (EBA) yeni dönem lansmanını gerçekleştirdi. "Eğitimde Fırsat Adaleti" çerçevesinde tümüyle yenilenen Eğitim Bilişim Ağı'nın içeriği; etkileşimli okul kitapları, ders anlatım videoları, sınavlar ve uygulamalar ile güncellendi. Uzun soluklu bir çalışmanın ürünü olan EBA, öğrencilerin ve öğretmenlerin duydukları pek çok ihtiyaca karşılık veriyor. Yenilenen modern ve sade kullanıcı ara yüzü ve akıllı özellikleriyle yeni EBA, yaklaşık 18 milyon öğrenci ve 1 milyon öğretmen ile velilerin kullanımına açıldı.
Kampanya detaylarına aşağıdaki linkten ulaşılabilir: 
Turkcell: https://www.turkcell.com.tr/kampanyalar/konusma/eba-3-gb-hediye-internet-kampanyasi#sss
Türk Telekom: https://bireysel.turktelekom.com.tr/mobil/web/kampanyalar/sayfalar/faturali/eba-kampanyasi.aspx 
Vodafone aboneleri ise herhangi bir ilave işlem yapmadan kampanyadan yararlanabiliyor. MEB
Günün Diğer Haberleri