ELAZIĞ DEPREMİYLE SARSILDIK!

Dün Elazığ’da meydana gelen ve can kayıplarının yaşandığı deprem haberiyle sarsıldık.

SENDİKA - 2020-01-25 11:33:53

Kayıplar, yalnızca bir doğal afetin değil, yaşanan onca acı deneyime rağmen, ülkemizde depreme karşı hala yeterince hazırlıklı olamamamızın sonucudur.

Depremler ve afetler ülke olarak her zaman karşı karşıya olduğumuz bir gerçek ve ne yazık ki beraberinde ölümler ve çok ciddi maddi hasarlar getirmekte. Türkiye’nin coğrafi özellikleri nedeniyle riskli bir deprem bölgesi olduğu ortadadır. Geçmişte yaşadığımız ve binlerce vatandaşımızı yitirdiğimiz depremlerin ardından hala aynı acıları yaşıyor olmamız, gerekli önlemlerin alınmadığı ve halkımızın bu konuda bilinçlendirilmediği konusunu yeniden gündeme getirmektedir. Oysa devletin birincil görevlerinden birisi de olası afetlere yönelik olarak akılcı çözüm yolları üretmek, zamanında önlemler alarak yurttaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamaktır.

Gelişmiş ülkelerde insanların rahatını bile bozmayan şiddette bir deprem nedeniyle yaşadığımız kayıplar, yetkililerin ihmalkarlığının ve doğal afet politikaları üretmek konusundaki hazırlıksızlığının sonucudur. Oysa insan hayatına verilen değer, hiçbir şey ile kıyaslanamaz.

Daha fazla kayıplar, yıkımlar yaşanmadan ve ülkemiz çadır kentlere dönmeden önce acilen gerekli önlemlerin alınması, etkin deprem politikalarının uygulanması gerekmektedir.

Depremde can kaybının artmaması dileğiyle Eğitim-İş olarak yaşamını yitiren vatandaşlarımıza rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı, yaralananlara acil şifalar dileriz.

EĞİTİM İŞ MERKEZ YÖNETİM KURULU

Günün Diğer Haberleri