3600 ek göstergede gözler TBMM'ye çevrildi

Son günlerde gündeme gelen 3600 ek gösterge durumu vatandaşın gözünü kulağını TBMM'ye çevirdi. 3600 ek gösterge son durum nedir? 3600 ek gösterge verilecek mi? soruları internet üzerinde en fazla araştırılan başlıklar arasında yerini aldı. İşte Son dakika 3600 ek gösterge gelişmeleri.

EKONOMİ - 2020-01-23 12:21:42

Öğretmen, polis, hemşire ve din görevlilerini kapsayan ve merakla beklenen 3600 ek gösterge konusunda son gelişmeler merakla bekleniyor. 2 milyon civarı memur ve emekli memurun gözü kulağı günlerdir TBMM’de. Ek göstergenin yürürlüğe girmesi ile birlikte en düşük memur emeklisi maaşına 650 TL zam gelecek. İbrahim Kalın’dan son dakika 3600 ek gösterge açıklaması Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında kameralara açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, bir basın memurunun 3600 ek göstergenin 2020 yılında çıkacağını hatırlatması üzerine "Bu toplantıda gündeme gelmedi. İleriki dönemde gündeme gelebilir. Ama bugünkü toplantıda 3600 ek gösterge konusu gündemimizde yoktu." Dedi.

Zehra Zümrüt Selçuk’tan açıklama Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’tan 3600 Ek gösterge ile ilgili açıklama geldi. Bakan Selçuk, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Bakana en fazla sorulan soru 3600 Ek gösterge oldu. Tüm bu sorulara Bakan Selçuk; "Bu konuda kapsamlı bir çalışma yapıyoruz. Bunun birçok etkisi var. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile meslekler arasında dengeleri de göz önünde bulundurarak bütüncül bir şekilde konuyu değerlendirmeye devam ediyoruz" diye cevap verdi. Ömer Çelik’ten de 3600 Ek Gösterge ile ilgili açıklama geldi. AK Parti sözcüsü Ömer Çelik’te MYK toplantısında 3600 Ek Gösterge ile ilgili açıklama yaptı. Ömer Çelik; "3600 Ek Gösterge pozitif yaklaşımdır. Bununla ilgili olarak arkadaşlarımız çalışıyorlar. Polis, hemşire, din görevlisi ve öğretmenlerimize bir düzenleme söz konusu. Ekonomik disiplin içerisinde uygun bir takvime yerleştirilmesi ve meslekler arası dengeler de gözetilerek yapılmasıdır. Bu şekilde bütünsel bir çalışma yapılıyor. Zamanlaması sayın bakan tarafından açıklanacaktır. Cumhurbaşkanımız ifade etmiştir, pozitif yaklaşım aynen sürmektedir." Dedi.

Güneş’in haberine göre, Meclis’e gelecek olan ilk tasarılardan biri 3600 Ek Gösterge düzenlemesi olacak. Öğretmen, polis, hemşire ve din görevlileriyle bu görevlerden emekli olmuş kişileri kapsaması beklenen 3600 ek gösterge düzenlemesi, vatandaş tarafından çözüme kavuşturulması beklenen tasarı olacak. Tasarının Meclis’ten geçmesi durumunda hem maaşlar hem de emekli maaşlarında artış gözlenecek. 3600 ek gösterge kimleri kapsıyor? Öğretmen, polis, hemşire, din görevlileri ve bu mesleklerden emekli olmuş vatandaşlarıkapsaması beklenen düzenlemeyle 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'ndaki ek gösterge cetveli yeniden belirlenecek. Ek göstergenin 3600'e çıkarılmasıyla memurların emekli aylıkları ve ikramiyelerinde artış olacak. Böylece yaklaşık 1,5 milyon memurun ek gösterge beklentisi karşılanacak.  Ek gösterge nedir? Devlet memurlarının maaşlarını, emekli maaş ve ikramiyelerinin belirlenmesini sağlayan bir uygulamadır. Memurların aylık ücretlerinin, emekli aylıklarının ve emekli ikramiyelerinin hesaplanabilmesi için gerekli olan ek gösterge ne kadar yüksek olursa, emekli aylığı ve emekli maaşı da o kadar yüksek olur. Ek göstergeler unvan, hizmet sınıfı ve derecelere göre farklı olarak hesaplanır. 

 

Günün Diğer Haberleri