Devlet okulunda Atatürk posterinin üzerini kapattılar, cübbeli, sarıklı etkinlik düzenlediler

'FETÖ'den alınıp Milli Eğitim Bakanlığına geçen Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin spor salonunda yapılan cübbeli sarıklı Sıla Vakfı toplantısında Atatürk posterinin üzeri kapatıldı.

EĞİTİM - 2020-01-11 12:32:42

İzmir'de yılbaşında bildiri dağıttıkları için "halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmekle" suçlanıp haklarında şikayet dilekçesi verilen Sıla Vakfı, önceki gün İzmir'de toplantı düzenledi.

KHK ile kapatılan ve binasına el konulan FETÖ'ye ait Yamanlar Koleji (şimdiki adı Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Anadolu İmam Hatip Lisesi) spor salonundaki etkinlikte Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü de konuşma yaptı. Cübbe ve sarıklı yüzlerce kişinin katıldığı toplantıda tekbirler getirildi.

Mansetturkiye.com'un haberine göre, liderliğini Mahmut Ustaosmanoğlu'nun, sözcülüğünü ise kamuoyunda Cübbeli Ahmet Hoca'nın yaptığı cemaata bağlı olan Sıla Vakfı'nın devletin okulunu nasıl, ne şartlarda kiraladığı ise henüz bilinmiyor.

Öte yandan etkinlikte salondaki Atatürk posterlerinin üzeri de kapatıldı. 

BAKANLIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Bakanlıktan yapılan açıklamada şöyle denildi:

“İzmir Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Anadolu İmam Hatip Lisesinin resmi tatil günlerinde özel etkinlikler için de kullanılmakta olan çok amaçlı salonunda bir sivil toplum kuruluşu tarafından özel bir program gerçekleştirilmiştir. Söz konusu programda Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün posterinin üzerinin kapatılmasıyla ilgili olarak Bakanlığımız maarif müfettişleri tarafından inceleme ve soruşturma başlatılmıştır.”

Günün Diğer Haberleri