BAKAN EŞİNİ KARŞILAYIN" TALİMATI TEPKİ ÇEKTİ

Mersin Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un eşi Rana Selçuk'a katılacağı bir konserde eşlik etmek üzere öğretmenlerin görevlendirilmesi için okullara talimat gönderilmesi tepki çekti.

EĞİTİM - 2020-01-09 18:54:05

Mersin Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, okullara talimat gönderilerek, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un eşi Rana Selçuk'a katılacağı bir konser proğramında eşlik etmek üzere iki öğretmenin görevlendirilmesini istemesi tepki çekti.
İYİ PARTİLİ KONCUK'TAN SERT TEPKİ
Öğretmenlere, "Bakan eşini karşılayın" talimatına, kendisi de öğretmen kökenli olan İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk sert tepki gösterdi.
Sosyal medya üzerinden, "Bakan eşlerini karşılamak da mı öğretmenlerin görevleri arasında? Sn Ziya Selçuk bu yazıdan haberdar mıdır? Yoksa, bu İlçe Müdürü kraldan fazla kralcılık mı yapmaktadır?" paylaşımı ile bu durumu eleştiren Koncuk,açıklamalarda bulundu.
37 YIL ÖĞRETMENLİK YAPTIM BÖYLE TALİMAT GÖRMEDİM
Öğretmenlerin bakan eşlerinin katıldığı proğramlara katılmak gibi bir görevi olmadığının altını çizen İsmail Koncuk, şunları söyledi:

"Böyle bir şey olamaz, gelişmiş ülkelerde böyle bir yöntem yok. Türkiye krallıkla yönetilen, kral yaverlerinin eşlerinin karşılandığı bir ülke değil, demokrasi ile yönetildiği iddia edilen bir ülke. Sayın Bakanın eğitimle ilgili toplantılarına öğretmenlerin katılması istenebilir ama bakan eşinin katılacağı, müzik eylence proğramında öğretmenlere görevlendirme yapılması nerede görülmüş? 37 yıl öğretmenlik yapmış birisiyim, böyle bir şey görmedim."

BAKAN EŞİNE YAĞ ÇEKEREK, BAKANIN GÖZÜNE GİRME ÇABASI
Söz konusu talimatın İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bilgisi dahilinde gönderilebileceğini belirten Koncuk, bu durumu bakan eşine yağ çekerek, bakanın gözüne girme çabası olarak nitelendirdi.
İL, İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜKLERİ ALLAH'A EMANET
İsmail Koncuk şöyle devam etti:
"Türkiye Cumhuriyeti'nde bu gün kadar görülmeyen uygulamaların, Ziya Selçuk döneminde görülmesi enterasan Biz Selçuk'u böyle tanımıyoruz. Türkiye'de il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri Allah'a emanet. Bu yazıdan bu adamların çapı ve eğitmi yönetme kabiliyetsizliği çok net görülüyor. Böyle kadrolarla Türk milli eğitiminin bir yere varamayacağını, başta Bakan Selçuk olmak üzere herkesin görmesi lazım. Bu durumu kınıyorum."
KRALDAN ÇOK, KRALCILAR VAR
Söz konusu talimatlandırmadan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un haberinin olmayabileceğini de söyleyen Koncuk, " Bu ülkede kraldan çok kıralcılar var. Bunların kulağını çeksin diye Sayın Bakanı uyarıyoruz " dedi.
Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, Rana Selçuk'un ziyareti nedeniyle velilere mesaj gönderilerek, hasta çocukların okula gönderilmemesi ve öğrencilerin kıyafetlerine dikkat edilmesi de istenmişti.

 

Günün Diğer Haberleri