Eğitim İş:Girişimlerimiz sonuç verdi sözleşmelilere mazeret tayin hakkı

Eğitim İş Sendikasından yapılan paylaşımda bugün yapılan girişimlerimiz sonuç verdi denildi.

SENDİKA - 2019-12-20 20:36:33

2016 yılında sözleşmeli olarak atanıp bu yıl 3 yıllını doldurarak kadroya geçen öğretmenlere, aile bütünlüğü başta olmak üzere, tüm özür grubu tayin hakkı verilmesi için yaptığımız girişimler sonuç vermiştir.
Milli Eğitim Bakanlığı yayınladığı 2020 yılı Ocak Ayı Sözleşmeli Öğretmen Atama Duyurusu’nda, bu öğretmenlerimizin başvurabileceğini belirtmiştir.
Bakanlık uzun zamandır Haziran dönemine kadar bu öğretmenlere mazeret tayin hakkı vermemek için direnç göstermekteydi. Her platformda konunun takipçisi olarak bu hak gaspına müsaade etmeyeceğimizi konuyu yargıya taşıyarak olası mağduriyetlerin önüne geçeceğimizi söylemiştik.
Bu günde konuya ilişkin basın açıklaması yaparak Milli Eğitim Bakanlığını son kez uyarmıştık.
Bu mücadelemiz sonucunda bakanlık olumlu adım atmıştır.
Fakat bizim asıl beklentimiz, sözleşmeli öğretmenlik uygulamasının kaldırılarak, tüm sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirilmesi noktasındadır. Böylece tüm hak kayıpları da giderilmiş olacaktır. Bu noktadaki mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz.
 
Eğitim İş'den bugün yapılan açıklama ve sosyal medya paylaşımları
MEB ve hükümete; öğretmenleri ayrıştıran, örgütlenme özgürlüğüne dahi engel olan, çalışma açısından aynı mali ve sosyal haklar açısından olumsuz yönde farklı olan Sözleşmeli Öğretmenliği kaldırmaları çağrısında bulunuyoruz.
https://bit.ly/2S7epgF
#sözleşmeliöğretmen
Milli Eğitim Bakanlığı bir an önce duyuruyu yapmalı ve bu konuya hak gaspı yaratmayacak şekilde noktayı koymalıdır. Sözleşmeli öğretmenlik uygulamasının kaldırılması için gerekli düzenlemeler bir an önce gerçekleştirilmelidir.
https://bit.ly/2S7epgF
#sözleşmeliöğretmen
Günün Diğer Haberleri