Öğretmenlere hatim indirme duyurusu

Öğretmenlere hatim indirme duyurusu

EĞİTİM - 2013-12-06 11:05:00

Gaziantep’te okullara “Hatim indirin” çağrısı yapıldı.

 

Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Celal Kartal imzasıyla eğitim kurumlarına gönderilen yazıda şöyle denildi: "Gaziantep'in kuruluşunun 92'nci yıldönümü münasebetiyle Gaziantep'in savunmasında şehit olan 6317 şehidimiz için 25.12.2013 tarihine kadar hatim indirilecek olup, okulunuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri başta olmak üzere diğer öğretmenlerden de hatim indirmek isteyenlere gerekli duyurunun yapılması hususunda gereğini önemini rica ederim."
 
Şahinbey İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Celal Kartal, yazının Kaymakamlığın isteği üzerine düzenlendiğini belirterek, şunları söyledi: "Şehitleri anmak amacıyla böyle bir çalışma yapılıyor. Kaymakamlığın bilgi görevlendirilmesi doğrultusunda yazı gönderildi. Gönüllülük esasına dayanarak, isteyen öğretmeler katılabilir. Ders saatleri dışında, evinde oturduğu yerde hatim indirebiliyor. Okullarımızda eğitimi engelleyecek bir durum yok. Bunun amacı şehitlerimizi anmak. Gaziantep'in kurtuluş yıl dönümü nedeniyle il genelinde yapılacak."
 
BU UYGULAMA İLK
 
Eğitim Sen Gaziantep Şube Başkanı Ömer Faruk Koç, böyle bir duyuru ile ilk kez karşılaştıklarını söyleyerek, şöyle konuştu: "Okullara İl Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığı ile gönderilen bir yazı var. Din kültürü öğretmenlerinin ve katılmak isteyenlerin isimleri isteniyor. Okullar dışında kültür merkezinde yapılması düşünülüyor. Gönüllülük temeline dayanıyor ancak bu uygulama dinsel eğitimin okullara girdiğini gösteriyor. Seçmeli din dersi ile muhafazakar hale gelen eğitim kurumları bu yolla ne yapılması amaçlanıyor? Bu konuda Diyanet İşleri Başkanlığı aracılığı ile müftülükler görevlendirilebilir. İmamlar üzerine düşenleri yapabilir. Daha önce böyle bir durumla hiç karşılaşmadık."
(Hürriyet)
 
Günün Diğer Haberleri