Üyelerinden Eğitim Bir Sen'e Manifesto

EğitimBirSen İstanbul Eski Şube Başkanı Celal Demirci'nin açık mektubundan sonra şimdi de bir grup Eğitim Bir Sen üyesinden açık çağrı geldi... İşte o çağrıyı yorumsuz yayınlıyoruz.

SENDİKA - 2019-12-15 13:44:57

 Yıllarca çeşitli kademelerinde fiilen görev yapan, halen de üye ve delege olarak içerisinde bulunmaya devam eden bir grup Eğitim Bir Sen’li sendikalarının ve sendikal mücadelenin mevcut durumu ile ilgili rahatsızlıklarını, eleştirilerini, teklif ve önerilerini bir araya getirdiler ve sosyal medya aracılığıyla kamuoyu ile paylaştılar.

        Yüzbinlerce Eğitim Bir Sen üyesinin adeta sözcülüklerini üstlenerek hissiyatlarına tercümanlık ettiler, kısık sesle konuşulanları yüksek sesle dile getirdiler.

        Sendika yöneticilerine seslenen üyeler, "Artık kendinize gelin! Eleştirilere kulak verin! Samimi uyarıları ve önerileri dikkate alın! Kucaklayıcı ve bütünleştirici olun! Alçakgönüllü ve içten olun! Sorgulamaktan ve sorgulanmaktan korkmayın! Açık ve şeffaf olun! Üyelerin hakkını hukukunu koruyamayanlar olarak ruz-i mahşerde hesaba çekilmeden kendinizi hesaba çekin!" uyarılarında bulundular.  

         "Üyelerinden Eğitim Bir Sen'e Çağrı" başlığıyla yayımlanan, sosyal medyada ilgi ile karşılanan, dikkatle takip edilen ve adına bir nev’i "manifesto" diyebileceğimiz söz konusu bu paylaşımı noktasına, virgülüne dokunmadan sizlerin nazar-ı dikkatlerinize sunmak istiyorum. 

"Değerli Eğitim Bir Sen Üyeleri ve Muhterem Kardeşlerimiz !

         Memur Sen Konfederasyonuna bağlı Eğitim Bir Sen’in kıymetli üyeleri, sizleri en kalbi duygularımızla selamlıyor, Allah’ın selamı ve rahmeti üzerinize olsun diyoruz.

         Bizler Eğitim Bir Sen’in kurucu değerlerine bağlı, sendikamızın çeşitli kademelerinde görevler almış, aktif görevimiz süresince üyelerinin hakkını ve hukukunu korumayı temel prensip haline getirmiş, yönetimlerde görevli olmadığımız zamanlarda da ilkeli sendikacılık anlayışına katkıda bulunmaya çalışmış, hayalini kurduğumuz bir dünyanın gerçekleşmesi için yıllarını bu mücadeleye hasretmiş eğitimciler olarak karşınızdayız.

Değerli Eğitim Bir Sen Üyeleri ve Muhterem Kardeşlerimiz!

         Rahmetli M.Akif İNAN ve arkadaşları tarafından kurulan Eğitim Bir Sen’in bir davası olduğuna inanan ve bu davaya gönül verenler olarak, Peygamberimizin gençlik yıllarında haksızlık ve hukuksuzluğa karşı koymak üzere katıldığını bildiğimiz "Hılf’ul-Fudul” anlayışını kendimize örnek alarak hakkı, hukuku ve adaleti yeniden hakim kılmak, haksızlığa, zulme ve adaletsizliğe maruz kalan bir mazlum, bir düşkün, bir muhtaç görürsek elinden tutup kaldırmak, hesapsız ve tereddütsüz yanında olmak üzere ilkeli bir sendikal anlayışla besmele çekerek çıkmıştık bu yola.

         Keyfiliğe, adam kayırmacılığa, iltimasa, adaletsizliğe, haksızlık ve hukuksuzluğa meydan okuyarak insanlık onuruna yakışmayan ne varsa ayaklarımızın altına aldık. Bu inanç ve şuurla kutlu bir davanın nasıl olacağını yaşayarak ve yaşatarak herkese göstermek en önemli hedeflerimizdendi. Asla sarı sendikacılık yapmayacak, kimselere yandaş ve payanda olmayacak, güce boyun eğmeyecek, bütün enerjimizi ve heyecanımızı adalet, hak, hukuk, ehliyet ve liyakat mücadelesine sarf edecektik. İşte bizlerin yola çıkma niyetinde yatan hissiyat bunlardı. Ancak bugün gelinen noktada Eğitim Bir Sen’in başlangıçta ortaya koyulan hedeflerden, temel ilkelerden, kuruluş felsefesinden ve değerlerinden oldukça uzaklaştığını üzülerek ve yüreğimiz burkularak hep birlikte müşahede etmekteyiz. Hep birlikte şahit olmaktayız ki, bugün Eğitim Bir Sen adalet, ehliyet, liyakat ve verimlilik temelinden tamamen uzaklaşmıştır. Geldiğimiz noktada artık sendikamız ikili ilişkiler ekseninde menfaat ve çıkar odaklı bir yapı oluvermiştir.

         Genelde toplumun, milletin ve ümmetin özelde eğitim çalışanlarının derdiyle  dertlenmesini umduğumuz Eğitim Bir Sen, adeta hedef küçülterek müdür ve müdür yardımcısı atamaya kendisini odaklamış, asli bünyeyle doku uyuşmazlığı yaşayan türedilerin öz evlatlarına baskı yapmasına göz yummuş, muhterislerin küçük menfaatlerini karşılamaya ve itaatkarların yükselme arzularını tatmin etmeye teşne olmuştur. Bu türediler gözlerimiz önünde sadece sendikamızın öz evlatlarını yememiş, bir kanser hücresi gibi sendikamızı her yerden sarmış ve sendikamızın ilkelerini de günden güne kemirmeye başlamıştır. İşte bu acıların feryadını haykırmaktayız.

Kaynak:ajanskamu.net

Günün Diğer Haberleri