EĞİTİM İŞ GENEL BAŞKANI ORHAN YILDIRIM'DAN AÇIKLAMA

Eğitim İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım son günlerde bazı internet sitelerinde çıkan haberlere sosyal medya hesabından yaptığı bilgilendirme ile açıklık getirdi.

SENDİKA - 2019-12-13 22:53:37

Eğitim İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım'ın yaptığı açıklama şu şekilde;

Türkiye uzun yıllardır hem dış hem de iç kaynaklı terörizm ile mücadele etmektedir .Bu süreçte çok sayıda masum vatandaşımız hayatını kaybetmiş ve büyük acılar yaşanmıştır .
  Kurulduğu 2005 yılından bu güne Türk vatandaşları arasında Etnik ayrımcılık yapılmasına ,Ülkemizin üniter yapısını değiştirmeye çalışan PKK terör örgütüne ve de insanları inançları üzerinden ayrıştırmaya çalışan işid zihniyetli Gerici yapılara karşı çıkarak bütün Türk halkını kucaklayan bir emek mücadelesini yürüten 
Eğitim İş sendikasının üyelerinin vicdanı ;
Başta PKK terör örgütünün kandırıp dağa kaçırdığı çocuklarının kurtarılmasını isteyen Diyarbakır Annelerinin acısına duyarsız kalamayacağı gibi, 
1980 darbesi sonrası kaybolan çocuklarının akıbetini öğrenmek için  yıllardır mücadele eden Cumartesi annelerinin de sessiz çığlığına duyarsız  kalmaz kalamaz.
  Bazı üyelerimizin bu duyarlılıkla yapmış olduğu Diyarbakır anneleri ziyaretinin şahsi ve vicdani boyutuna katılmamak hiç bir eğitim iş üyesinin elinde değildir .
   Ancak ziyaret kurumsal bir karar olmamasına rağmen giden üyelerimiz  tarafından 
Kurumsal ziyaret gibi kamuoyuna lanse edilmiştir .
 Hiç bir kurum yoktur ki ; karar alınmamasına rağmen bazı üyelerinin yaptığı faaliyetleri kurum adına kamuoyuna yansıtmasına seyirci kalsın .
  EĞİTİM İŞ sendikasının ilgili kurulları da kurum içi disiplin kuralları üzerinden yapılan faaliyeti değerlendirmiş ve yukarıda bahsedilen ‘yetkisiz ve izinsiz’ olarak bireysel yapılan bir faaliyeti kurum adını kamuoyuna duyurulması üzerinden disiplin cezaları vermiştir .
  Yıllardır siyasi partilerinin ‘arka bahçesi ‘ olmaktan rahatsız olmayan bazı sendikalar da bu durumu Yalan-yanlış  bilgi paylaşımı üzerinden Eğitim İş e zarar vermek için kullanmaya çalışmaktadır .
Bütün kamuoyu bilmelidir ki ; Eğitim iş sendikasının tüm üyeleri Eğitim İş ‘ Sendikasının ‘ATATÜRK İLKE VE DEVRİMLERİNE SONUNA KADAR BAĞLI VE SADIK ‘ olduğunu bilir.
  Yaşanan bu olay sonrasında verilen disiplin cezaları üzerinden sayısal olarak önde gibi duran sendikaların Eğitim İş ‘e saldırıları bir kez daha ortaya koymuştur ki ; Eğitim İş Türkiye’nin Emekve sınıf  mücadelesinde herkesin korktuğu tek sendikadır .
 Tüm üyelerimiz şunu bilsinler ki Eğitim İş ;
TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE 
TAM BAĞIMSIZ SENDİKA 
mücadelesinden geri durmayacak ve asla
EBS-TES ve EĞİTİM SEN’ 
İn eleştirdiğimiz mücadele çizgisine yaklaşmayacaktır .
Biz beraber EĞİTİM İŞ ‘iz 
Ve Hep beraber EĞİTİM İŞ 
olarak kalacağız ....

  ORHAN YILDIRIM 
EĞİTİM İŞ SENDİKASI 
  GENEL BAŞKANI

 

Günün Diğer Haberleri