CEREN ÖZDEMİR VE KATLEDİLEN TÜM KADINLAR İÇİN ADALET İSTİYORUZ!

Ordu’da, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi öğrencisi, hayalleri olan ve geleceğe umutla bakan 20 yaşındaki Ceren Özdemir, canice, insafsızca evinin önünde bıçaklanarak öldürüldü.

SENDİKA - 2019-12-04 22:08:04

Ordu’da, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi öğrencisi, hayalleri olan ve geleceğe umutla bakan 20 yaşındaki Ceren Özdemir, canice, insafsızca evinin önünde bıçaklanarak öldürüldü.

Ailesinden, arkadaşlarından, hunharca koparılan Ceren’in katili ve bu canavarlığı yaratanlar, topluma kutuplaştırıcı politika ve söylemlerle şiddeti aşılayan, din ve ahlak adına sıkça kullandıkları cinsiyetçi, sözde muhafazakâr söylemlerle kadını değersizleştirmeye çalışanlardır.

Kadını sadece aile içinde var etmeye çalışan, kahkahasını yasaklayan, hamile iken eve kapatmayı uygun gören, kaç çocuk yapacağına ve nasıl doğuracağına karar veren, kadının nasıl giyineceği konusunda hükümler koyabilen bir anlayışı topluma dayatmayı, yaşamda uygulanabilir kılmayı kendine görev edinenler bu cinayetin azmettiricisidir.  

Ne yazık ki ülkemizde kadına şiddet gündelik hayatın bir parçası haline gelmiş, özellikle son yıllarda kadın cinayetleri katlanarak artmıştır. Yapılması gereken; hiç vakit kaybetmeden şiddet gören kadınların korunmasındaki bürokratik engellerin tamamını kaldırmak, kadın katillerine asla ceza indirimi uygulamamak, hafifletici sebep aranmadan caydırıcı cezalar verilmesini sağlamaktır.

Eğitim-İş olarak; Ceren Özdemir’i genç yaşta aramızdan alan katilin Türk Ceza Kanunu’nun en ağır hükmü ile cezalandırılmasını istiyoruz. Bir daha böyle acıların yaşanmaması için Adalet Bakanlığı’nı, İçişleri Bakanlığı’nı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nı, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nı, TBMM’de görevli tüm milletvekillerini acilen sorumluluk almaya davet ediyoruz.

Geleceğe umutla bakan gözleriyle hafızamıza yerleşen Ceren’i ve onun gibi daha nice kadını vahşice katleden canileri yaratan anlayışla, bu katliamları önlemeyen sistemle, kadın cinayetlerine karşı kör olan adalet sistemiyle mücadelemiz devam edecektir.

Ailesine, yakınlarına ve arkadaşlarına başsağlığı diliyor, Ceren Özdemir ve katledilen tüm kadınlar için ADALET istiyoruz!

            MERKEZ YÖNETİM KURULU 

Günün Diğer Haberleri