Öğretmenler Gününde Atatürk Vurgusu Öne Çıktı

24 Kasım Öğretmenler gününde Eğitim İş Sendikası’na bağlı öğretmenler kahvaltıda bir araya geldi.

SENDİKA - 2019-11-27 22:30:09

Eğitim İş Sendikası Çorlu Temsilciliğinin düzenlediği kahvaltıya yüzlerce öğretmen aileleriyle birlikte katıldı. Öğretmenler kahvaltıda öğretmenlik mesleğinin yaşadığı zorluklar hakkında sohbet etti. Eğitim İş Sendikası Çorlu Şube Başkanı Halil Mahmut Er kahvaltıda bir konuşma yaparak; “Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün, 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mektepleri’nin kendisine verdiği “Başöğretmen” unvanını kabul etmesinin de yıldönümü olan 24 Kasım Öğretmenler gününü kutluyoruz. Bu vesileyle Başöğretmenimiz Atatürk’ü ve ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi minnet ve saygıyla anıyor, tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyorum!” dedi. 
 
LAİK DEMOKRATİK BİLİMSEL EĞİTİM İSTİYORUZ
 
“Atatürk, ulusal bütünlüğümüzün kurulmasında ve geliştirilmesinde, Türkiye’nin çağdaşlaşmasında en önemli görevi öğretmenlere vermiştir” diyen Halil Mahmut Er konuşmasını sürdürdü: “Bizlerde Eğitim İş ailesi olarak Ata’mızın verdiği bu görevi layıkıyla yerine getirmeye çalışıyoruz. O’nun; “Ulusları kurtaranlar, yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğitimciden yoksun bir ulus, henüz ulus adını alma yeteneğini kazanmamıştır” sözleri bu görev tanımının en güzel örneğidir. Laik, demokratik, bilimsel ve kamusal eğitimin askıya alınmaya, Cumhuriyet eğitim sisteminin ve oluşturduğu kültürün tasfiye edilmeye çalışıldığı, Atatürk devrim ve ilkelerinin yok edilmek istendiği bir süreç yaşanmaktadır” dedi.
 
EĞİTİM İŞ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN EĞİTİMCİLERİNİN KALESİDİR 
 
“Tüm bu olumsuzluklara karşın örgütümüz emek, demokrasi, özgürlük ve ülkeye sahip çıkma mücadelesinin hep içinde, hep önünde olmuştur” ifadelerini kullanan Eğitim İş Sendikası Çorlu Şube Başkanı Halil Mahmut Er, “Eğitim-İş’in böyle bir süreçte mücadele alanı içinde olması, emeğimiz, ülkemiz ve ulusumuz açısından çok büyük bir anlam ve önem taşımaktadır. Cumhuriyet’imize, emeğimize, demokrasimize, eğitim sitemimize saldırıların daha da arttığı bu günlerde, mirasçısı olduğumuz devrimci mücadele geleneğinin omuzlarımıza daha fazla sorumluluk yüklediğinin bilincindeyiz. Eğitim-İş; emperyalistlere, bölücülere, yandaşlara rağmen; bugüne kadar olduğu ve bugünden sonrada olacağı gibi korkmadan, yılmadan, dimdik duran, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün eğitim emekçilerinin kalesidir. Yolu aydınlık olan, meşalesi Atatürk İlke ve İnkılâpları olan, biz Eğitim-İş ailesinin kurduğu bu kale, ayakta kaldığı sürece, Cumhuriyet’imizin aydınlanma devrimlerine içten ve dıştan yapılan hiçbir saldırı amacına ulaşamayacaktır” dedi. 
 
“TEKİRDAĞ GENELİNDE ÜYE SAYISINI ARTIRAN TEK SENDİKAYIZ”
 
Konuşmasını sürdüren Halil Mahmut Er, “Yüreği kocaman, yolu aydınlık, fikri hür, vicdanı hür meslektaşlarım! Sizlerin varlığı ile güçlüyüz. Ülkemizde özgür iradeyle büyüyen, Tekirdağ genelinde üye sayısını arttıran tek sendikayız. Siz değerli üyelerimizin örnek olması, görevini başarıyla yerine getirmesi ve dik duruşu sayesinde daha da büyüyeceğiz. Örgütlenme çalışmalarında siz değerli üyelerimizin katkılarını daha da arttıracağına, her şeye rağmen korkmadan sendikamızı anlatacağına, haklarımız için mücadele edeceğine hiç şüphem yok. Bu hususta şimdiden ve her zaman hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Eğitim-İş olarak, Bakanlığın eğitimde yaşanan sorunlara kalıcı çözümler üretmek ve okullarda bilimsel, laik, ulusal, demokratik ve nitelikli bir eğitim anlayışını yerleştirmek yerine, öğretmeni itibarsızlaştıracak, iş güvencesini ortadan kaldıracak, yandaşlığı ön plana çıkaran, liyakati hiçe sayan bir eğitim anlayışını yerleştirmesine izin vermeyeceğiz. Haklarımız için, geleceğimiz için, çocuklarımız için el ele, omuz omuza mücadele etmeye devam edeceğiz. Mücadelemiz, ilk kuruluş gününün heyecanı, kararlılığı ve yarın ne olacağının bilinciyle sürecektir” dedi.
Günün Diğer Haberleri