“Öğretmen emekli olmaz”

Eğitim-İş Sendikası Balıkesir Şubesi tarafından ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’ nedeniyle Ekilmiş Restoranda kahvaltı düzenlendi. Kahvaltıda emekli olmaları nedeniyle sendika üyeliği sona eren üyelere plaket verilerek teşekkür edildi.

SENDİKA - 2019-11-27 22:24:08

Çok sayıda sendika üyesi ve eşlerinin katıldığı kahvaltıda Eğitim-İş Sendikası Balıkesir Şube Başkanı Mustafa Demiralp, öğretmenlerin emekliliğinin olmadığını söyledi.

Ülke gündemini değerlendiren Demiralp, Türkiye’nin karanlığı sürüklenmek istediğini öne sürdü. 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü’nde Milli Eğitim Bakanlığı’nın, bir dizi gaflet adımı attığını, Balıkesir’de gerici, yobaz yazarların ve malum sendikanın söylemleri ve paylaşımları sonucu 2 Öğretmenin Atatürk’ü anma programları, törenler üzerinden faks ile görevden alındığını ve soruşturma başlatıldığını söyledi.

Perşembe günü Ayvalık’ta büyük bir miting düzenlediklerini, malum sendikanın geri adım atmak zorunda kaldığını anlatan Demiralp, “Yaşanan gelişmeler sonucu Müfettişlere konuyu kapatın dediler. Eğitim İş Sendikası olarak Atadan aldığımız güçle gericiliğe paye vermeyeceğiz. Başöğretmen Atatürk’ün yolundan ayrılmayan Öğretmenlerin gittiği yol doğru yoldur. Parasız, laik eğitim  mücadelemizden geri adım atmayacağız” dedi.

Demiralp, son olarak öğretmenlerin gününü kutladı. Ardından emekli olan Öğretmenlere plaketleri takdim edildi.

Günün Diğer Haberleri