Eğitim İş'ten Ara Tatil Ekders Ücreti İle İlgili Başvuru

Eğitim İş Sendikası 18-22 Kasım ara tatil süresince öğretmenlerin yaptığı seminer çalışmasının ücretinin ödenmesi için bakanlığa yazı yazdı

SENDİKA - 2019-11-27 21:22:15

Bugün sitemizde de yayınladığımız haberde de belirttiğimiz üzere bazı İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri yasal düzenleme yapılmamış olmasından dolayı 18-22 Kasım arasında öğretmenlere ekders ödenmemesi gerektiğini,puantaların bu durum göz önüne alınarak yapılması gerektiğini okullara gönderdikleri yazıda vurgulamışlardır.

Eğitim İş Sendikası Milli Eğitim Bakanlığına gönderdiği yazıda 18-22 Kasım 2019 tarihleri arasında okullarda öğrencilere ara tatil yapıldığını belirterek,daha önce bakanlığa yazılan yazıda öğretmenlere ekders ödemesi yapılması için mevzuta değişikliği yapılması gerektiğinin belirtildiği ifade edildi.

Ara tatilde öğretmenlerin yaptıkları seminer çalışmalarına ekders ödenebilmesi için bakanlığın düzenleme yapmadığı belirtildi.Bu konuda bir düzenleme yapılacak mıdır?Geriye dönük ödeme yapılacak mıdır?

Yarıyıl tatillerinde ve ara tatillerde ikili eğitim yapan okullarda görev yapan idarecilere arttırımlı ekders ödemesi yapılacak mıdır?

Eğitim İş tarafından Milli Eğitim Bakanlığına gönderilen o yazı;

Günün Diğer Haberleri