Eğitim İş Aydın Şubesi Emekli Öğretmenlere Plaket

Aydın'ın Efeler ilçesinde Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş), emekli olan öğretmen üyelerini kahvaltıda ağırladı, plaketle onurlandırdı.

SENDİKA - 2019-11-24 22:16:38

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Eğitim-İş Aydın Şubesi, Efeler'de bu yıl emekliye ayrılan öğretmen üyeleri için kahvaltı programı düzenledi. Keyif Bahçesi'nde yapılan programa Eğitim-İş Aydın Şube Başkanı Remzi Çomakçı ve yönetimi ile eğitimciler katıldı.

EĞİTİM-İŞ'TEN YAKLAŞIK 100 EMEKLİ ÖĞRETMEN
Programda konuşan Başkan Çomakçı, sendikasından bu yıl geçen yıla göre üç kat daha fazla öğretmenin emekli olduğunu ifade ederek, "Öğretmen arkadaşlarımızda 3600 çıkar beklentisi vardı. Tabi '3600 hayal oldu' demiyorum. Bizim için hayal değil. Biz bu konuyla ilgili kararlı mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. Yakın dönemde de bir seçim gözükmediğinden 100'e yakın arkadaşımız, bu yıl emekli oldu. Kendilerine bundan sonraki hayatlarında sağlık ve mutluluk diliyorum" dedi.

"BÜYÜMEYE DEVAM EDİYORUZ"
"İyiyiz, iyi olacağız" diyen Çomakçı, "Mevcut siyasi konjonktürde diğer sendikalar kan kaybederken, üye yitirirken Eğitim-İş olarak biz, her gün safımıza yeni üyeler katarak büyümeye devam ediyoruz. Bu da bizim durduğumuz yerin ne kadar doğru, ne kadar isabetli olduğunun bir göstergesidir, kanıtıdır" ifadelerini kullandı.
Hiçbir sendikaya üyeliyi bulunmayan birçok öğretmenin gönüllerinin de kendilerinden yana olduğunu savunan Çomakçı, bu öğretmenlerin çeşitli sebeplerden dolayı sendikasına katılmadıklarını söyledi. Konuşmasını tamamlayan Başkan Çomakçı, yönetim kurulu üyeleri ve diğer öğretmenlerle birlikte, emekli öğretmenlere plaketlerini takdim etti.

Günün Diğer Haberleri