e-Okul Sistemiyle veliye bildirim sistemi başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi’ni yeniledi. MEB’in düzenlemeleriyle birlikte e-Okul sistemine bildirim özelliği getirildi. E-Okul’un bildirim özelliğiyle velilere devamsızlık gibi bilgiler bildirim olarak gönderilecek.

TEKNOLOJİ - 2019-11-21 16:55:12

Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi’nde yeni düzenlemeler yapıldı. Bakanlığın tüm velilere ücretsiz olarak sunduğu bu hizmet, öğrencilerin okul süreleri boyunca bütün bilgilerini içeriyor. Mobil uygulama üzerinden e- kane, şube yazılı ortalamaları, not, nakil, devamsızlık gibi bilgilere kolayca ulaşılabiliyor. Velilere Bildirim Gidecek Milli Eğitim Bakanlığı, E- okul veli Bilgilendirme Sistemi’nin mobil uygulamasıyla velilerin öğrencileri daha hızlı ve kolay bir şekilde takip edebilmelerini hedefliyor. Yeniden düzenlenen e Okul Veli Bilgilendirme Sistemi, hizmetin kalitesini arttırmasının yanı sıra Android ve iOS kullanıcılarının da alışık olduğu platforma özgü kullanıcı arabirimi standartlarıyla düzenlendi. Sisteme yeni bir özellik eklendi ve artık velilere bildirim gidecek. Bildirim özelliğiyle öğrencilerin devamsızlık durumu anında velilere gönderilecek. Bu düzenlemeyle hizmetlerin daha hızlı sağlanması ve devamsızlıkların düşürülmesi hedefleniyor.

MEB Bilişim Sistemlerini Tek Uygulamada Birleştirmişti

MEB, her türlü hizmete yönelik işlemleri elektronik ortamda yaparak e-Okul, MEBBİS, Doküman Yönetim Sistemi, Eğitim Bilişim Ağı, e- Personel gibi hizmetleri hayata sokmuştu. Daha önce her sisteme farklı platformlardan giriş yapılırken, yapılan yeniliklerle MEB’in elektronik hizmetlerine aynı platformdan ve tek şifreyle girişin önü açıldı. Ayrıca MEB’in uygulamalarına E-devlet entegrasyonu da yapıldı. MEB’in bu çalışmaları 2023 Eğitim Vizyonu’ndaki, "mevcut bilgi sistemlerinin entegrasyonu ve veriye dayalı yönetim anlayışı çerçevesinde süreçlerin iyileştirilerek başta okullar olmak üzere tüm yönetim kademelerinde bürokratik iş yükünün azaltılması" kapsamında yapılıyor. 

 

Günün Diğer Haberleri