AKSARAY'DA OTİZİMLİ ÖĞRENCİLERİN YUHALANDIĞI OKULUN İDARECİLERİ GÖREVDEN ALINDI

Aksaray'da otizmli öğrencilerin yuhalanması sonrası Milli Eğitim Bakanlığı, okul müdürü ve müdür yardımcısının görevden alındığını açıkladı.

EĞİTİM - 2019-11-18 22:10:00

Milli Eğitim Bakanlığı, Aksaray'da otizmli öğrencilerin yuhalanması olayına ilişkin açıklamada bulundu.

Bakanlıktan yapılan açaıklamada, "Aksaray’da bir okulumuzda yaşanan hadise sonrası başlatılan inceleme ve soruşturma hassasiyetle devam etmekte olup, süreçte sorumluluğu görülen Okul Müdürü ve Müdür Yardımcısı, Bakanlık maarif müfettişlerinin teklifi doğrultusunda yöneticilik görevinden alınmıştır" denildi.

ÖĞRETMENLER DE MAĞDURLAR ARASINDA
Öte yandan Otistikler Derneği Kurucu Başkanı Nevin Eracar, soL'a verdiği röportajda eğitimcilerin ve okul yöneticilerinin yaşanan sorundaki rolünü şöyle değerlendirmişti:

Bu olayda öğretmenler ve okul yöneticileri de mağdurlar arasında. Zira Milli Eğitim Bakanlığı yirmi yıldan fazla bir süredir yönetmeliklerle uyguladığı kaynaştırma programını gerçekçi bir hazırlık çalışması yapmadan başlattı. Kimi zaman taşradan büyük şehirlere atama bekleyen emeklilik yaşına gelen sınıf öğretmenleri, kimi zaman hiçbir uygulama eğitiminden geçmeyen normal sınıf öğretmenleri 1-2 aylık kurslarla kaynaştırma programlarına yerleştirildiler. Normal çocuklar veya otistik özellikli çocukların ruhsal karşılaşmalarından doğabilecek çatışmaları yönetecek donanımda değillerdir.

Günün Diğer Haberleri