NEREYE DOĞRU GİDİYORUZ?

Eğitim İş Antalya Şube Başkanı eğitim gündeminde son günlerde yaşananları değerlendirdi

SENDİKA - 2019-11-13 21:52:19

Eğitim İş Antalya Şube Başkanı Fatin Iltar yaptığı basın açıklamsında;

Son günlerde toplumda eğitimin getirilmiş olduğu duruma dayalı olarak yozlaşma, sorumsuzluk, acımasızlık, kindarlık ve duygusallıktan uzaklaşma artarak devam ediyor.

 

Eskiden yerleşim alanında ki ahlaki ve insani olmayan durum karşısında tüm ahali duyarlı davranır, olumsuzluk yaratan kişiyi toplum dışına iterek mağdur olanlara yardım ederdi. Şimdi ise herkes bireysel çıkar peşinde, duygusuz, ahlaki değerler ile ilgisiz, hatta acımasızca davranabilecek duruma gelmişlerdir.

 

Aksaray da bir grup velinin otistik öğrencileri yuhlaması, İstanbul’da 4 kardeşin intihar etmeleri, Antalya mızda geçen haftalarda peş eşe 2 öğrencinin intiharı, Gaziantep’te daha 2 aylık gencecik öğretmenin intiharı, Sinop’un Gerze İlçesinde bir okul müdürünün öğretmene sarfettiği sözler ve öğretmenin durumu, üniversite mezunlarının işsiz kalarak intihar etmeleri, daha dün Antalya’da 4 kişilik bir ailenin ölü bulunması, kendi alanları dışında sırf ekonomik yokluklar nedeni ile istemedikleri işlerde zoraki çalışmaları, atamalar ve işe alımlardaki liyakatsızlık, kindar insanların çoğalması gibi pek çok toplumsal olay ve konular sık sık gündemimizde yer almaktadır.

 

Geriye dönüp baktığımızda son 15 yıllık eğitim sistemi ve uygulanan yanlış politikaların insanları buraya getirdiğini görebiliriz.

 

Basın yayın organlarına baktığımızda tüketimi teşvik edici reklamlar, toplumun değer yargılarını olumsuz yönde etkileyen programlar, basın ve haber yasakları, yalan yanlış ve yanlı haberlerin toplumumuzu nereye götürdüğünü hepimiz görmekteyiz.

 

Bir yandan okullarda şiddet, öğretmenlerin itibarsızlaştırılması, yokluk içerisinde hizmet üretmeye çalışan okul ve kurumlarımız varken diğer yanda diyanete, saraya şatafata ayrılan bütçe nasıl açıklanabilir?

 

Eğitim iş sendikası olarak diyoruz ki; milli bir eğitim sistemi ile basınıyla ve kurumları ile hep birlikte kucaklayıcı, yeniden Atatürk ve Cumhuriyet çizgisine acilen dönülmelidir. Bütün bu olumsuzlukları ancak devrimci ruh ve Cumhuriyet felsefesi ortadan kaldırabilir.

                                                                                 

                                                                            13/11/2019

                                                                            Fatin ILTAR

                                                                      Eğitim İş Antalya Şube Başkanı

 

Günün Diğer Haberleri