MEB PLANLAMALARINI SAHA ANALİZLERİYLE YAPIYOR

Milli Eğitim Bakanlığında yapılan açıklamada;"Bakanlık olarak geçen yıl yeni bir uygulama başlatarak Eğitim Analiz ve Değerlendirme Raporları Serisi'nden raporlar yayımlamaya başladık." denildi.

EĞİTİM - 2019-10-31 14:11:48

Bakanlık olarak geçen yıl yeni bir uygulama başlatarak Eğitim Analiz ve Değerlendirme Raporları Serisi'nden raporlar yayımlamaya başladık. Bu serinin ilk değerlendirme raporu, Kasım 2018'de "Türkiye'de Mesleki ve Teknik Eğitimin Görünümü" başlığıyla yayımlandı.

Bakanlığımızca şu ana kadar yayımlanan 9 değerlendirme raporu, 10 ayda yaklaşık 3 milyon kez indirildi. Bakanlığımızda rapordaki verilerle öğrencilerimizin hangi konularda bilgi ve beceri eksiklikleri varsa onları telafi edecek yaklaşımlar belirleniyor. Ayrıca öğretmenlerimize yönelik eğitim planlamaları yaparken de bu verileri kullanacağız. Aynı şekilde, müfredat revizyonu çalışmalarında da raporun bulguları kullanılacak.

Bu, bizim için hem hesap verebilirlik ve şeffaflık açısından hem de eksikliklerin görülmesi ve dolayısıyla süreçlerin iyileştirilmesi açısından çok önemli. Raporla ilgili izleme çalışması iki açıdan önem arz ediyor. TIMMS ve PISA araştırmaları gibi uluslararası standartlarda bir izleme çalışmasının ilk kez yapılmasıdır. Ayrıca ölçek olarak raporun oldukça kapsamlı bir çalışma olmasıdır.

 

Eğitim Haberci'yi Sosyal Medyada Takip Edebilirsiniz

Facebook facebook.com/egitimhaberci

Twitter twitter.com/egitimhaberci

instagram instagram.com/egitimhaberci

Günün Diğer Haberleri