Meb Öğretmenlerin Yer Değiştirme Sorunlarının Çözümü için Çalıştay Düzenleyecek Sendikalara Davet Gönderildi

Milli Eğitim Bakanlığı özellikle kadrolu öğretmenlerin il içerisinde özür grubu mağduriyetleri ve normal tayinlerde yaşadıkları sorunların çözümü için çalıştay düzenleyecek.Bu kapsamda üye sayısı bakımından dört büyük sendikaya davet gönderildi.

EĞİTİM - 2019-10-02 22:13:44

Milli Eğitim Bakanlığı özellikle kadrolu öğretmenlerin il içerisinde özür grubu mağduriyetleri ve normal tayinlerde yaşadıkları sorunların çözümü için çalıştay düzenleyecek.Bu kapsamda üye sayısı bakımından dört büyük sendikaya davet gönderildi.

Eğitim Haberci sitesi olarak edindiğimiz bilgilere göre sendikalar bakanlıktan davet gönderildi ve sendika genel merkezleri şubelerine bu konuda hazırlık yapmaları için mesaj ve yazı gönderdiler.

Milli Eğitim Bakanlığından Sendika Genel merkezine gönderilen resmi yazı ve çalıştay hazırlıkları için hazırlanan sorular:

Milli Eğitim Bakanlığında görev yapan kadrolu öğretmenler eşleri ile aynı ilde görev yapmalarına rağmen aralarındaki yüzlerce kilometre yüzünden mağduriyet yaşamaktaydı.Öğretmenler yaşadıkları mağduriyeti twitter üzerinden duyurmak için bir başlık açtılar. 

#KADROLUİLİÇİÖZÜRGRUBUMAGDUR başlığı altında sorunlarını dile getiren öğretmenler Twitter'da geçtiğimiz gün gündemin ilk sırasında yer aldılar.

İl içi özür grubu mağduru öğretmenlerin sesini ilk olarak Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Hamza Aydoğdu duydu ve twitter üzerinden mesaj yayınladı.Aydoğdu mesajında;İl içi nakil  bekleyen takipçisine yönelik Aydoğdu, Çalıştay yapacaklarını, 2 hafta içinde çözüm bulmaya çalışacaklarını belirtti.

Sendika genel merkezlerinden şubelere gönderilen mesaj şu şekilde;

BİLGİLENDİRME 
MEB Personel Genel Müdürlüğü 10-11 Ekim 2019 günlerinde Ankara da öğretmenlerin yer değiştirme süreçlerini değerlendirme ve geliştirme çalıştayı yapacaktır .
çalıştaya sendikamız ve diğer 3 sendika davetlidir. 
  MEB de KADROLU öğretmenlerin bir takvim yılı içinde sırasıyla halen yapılan
-yarıyıl mazerete bağlı ,il içi ve iller arası yer değiştirme işlemleri (Ocak-Şubat )
-il içi isteğe bağlı yer değiştirme (Mayıs)
-iller arası isteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı değişiklik(Haziran )
-yaz tatili mazerete bağlı il içi ve iller Arası yer değiştirme (Ağustos -Eylül)
 **yeni hazırlanacak olan yönetmelikle ilgili bizden görüş istemektedirler. 
** bu konularla ilgili çalıştay öncesinde (07-10-2019) kadar genel merkeze görüşlerinizi internet adresimiz üzerinden ileretirseniz myk dan katılacak arkadaşlarımız tarafından raporlaştırılarak çalıştaya sunulacaktır .

Günün Diğer Haberleri