MEB BAKAN YARDIMCISI VE EĞİTİM SENDİKALARININ BAŞKANLARI BİR ARAYA GELDİ

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa Safran ile üye sayıları bakımından dört büyük eğitim sendikasının genel başkanları eğitimin sorunlarını değerlendirmek için bir araya geldi.

EĞİTİM - 2019-09-24 20:02:15

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa Safran ile üye sayıları bakımından dört büyük eğitim sendikasının genel başkanları eğitimin sorunlarını değerlendirmek için bir araya geldi.

Toplantıya Bakan Yardımcısı Mustafa Safran, Personel Genel Müdürü Hamza Aydoğdu, Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürü Adnan Boyacı, Daire Başkanları Ahmet Aytaç ve Aykut Bal’dan oluşan Bakanlık heyeti ile Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Eğitim-Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan ve Eğitim-İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım katıldı.Eğitim ve eğitim çalışanları gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu.

2019-2020 eğitim öğretim yılına ilişkin sorunların gündeme geldiği toplantıda, Öğretmenlik Meslek Kanunu, 3600 ek gösterge, öğretmenlerin mesleki gelişimi ve özlük sorunlarına ilişkin karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.

Eğitim İş Sendikası Genel Başkanı Orhan Yıldırım sitemiz eğitim haberciye yaptığı açıklamada toplantıda, eğitimde yaşanan sorunlar ve öğretmen yetiştirme konusunda, Eğitim-İş’in görüşlerini aktardığını ifade etti.

Orhan Yıldırım ayrıca, Lgs sınavı sonrası yaşanan zoraki yerleştirmelerde ki sorunlar ,imam hatip okullarına gitmek istemeyen çocukların özel okullara kaydolması,ikili öğretime geçen okulların sayısının artması,açık öğretim okullarını tercih eden öğrencilerin sayısının her yıl fazlalaşması,yönetici atamalarda ki liyakattan uzaklaşan torpilli atamalara toplantıda değindiğini belirtti.

Yıldırım ayrıca,eğitim çalışanlarının ekonomik sorunları, 3600 ek göstergenin verilmemesi ,öğretmenlik meslek kanununun içeriklerinin üzerinde değerlendirmelerde bulundu.

Eğitim İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım bundan sonra ki kısa aralıklarda bir araya gelme kararı alındığını ifade etti.

Günün Diğer Haberleri