Veli Demir ve Eğitim İş Üyelerinin Berkin Elvan Davası Devam Ediyor

Eğitim-İş’in önceki dönem Genel Başkanı Veli Demir ile beraberindeki Eğitim İş üyesi öğretmenlere Gedavet Parkında 12 Mart 2014 tarihinde düzenlenen kitlesel basın açıklamasında kullandığı ifadeler nedeniyle

SENDİKA - 2019-09-18 21:20:37

Eğitim-İş’in önceki dönem Genel Başkanı Veli Demir ile beraberindeki Eğitim İş üyesi öğretmenlere Gedavet Parkında 12 Mart 2014 tarihinde düzenlenen kitlesel basın açıklamasında kullandığı ifadeler nedeniyle Veli Demir ve beraberindeki Eğitim İş üyesi öğretmenlere Devlet Büyüklerine Hakaret iddiası ile dava açıldı.Yılan hikayesine dönen davanın 17. duruşması  19 Eylül 2019 Perşembe günü Konya 3. Asliye Ceza Mahkemesinde görülecek.

Eğitim-İş’in önceki dönem Genel Başkanı Veli Demir Berkin Elvan’ın vefat ettiği gün yaptığı açıklamada şu ifadeleri bulunmuştu: "Berkin'i uğurluyoruz. Onu unutmayacağız ,unutturmayacağız.77 milyonluk Türkiye'nin evladı olan Berkin Elvan'ın Gezi protestoları sırasında 16 Haziran 2013 Pazar günü polisin yakın mesafeden attığı gaz bombası kafasına isabet etmişti. Çocuk bedeni hastanede 269 gün dayanabildi, 16 kiloya düştü, 15 yaşında hayata gözlerini yumdu. Başbakan'ın polis destan yazıyor dediği günlerdi, acımaları yoktu, bir çocuğu daha öldürdüler. Gezi eylemlerinde ölen canların sayısı 8'e çıktı. Tüm Türkiye, Berkin'in yaşam mücadelesini umutla izledi. Küçücük bedeninin gücünden çok daha fazla dayanan Berkin'i AKP faşizmine kurban verdik. O'nun katili, sadece, çocuk bedenini düşman belleyerek gaz bombasını atan polisler değil, 'talimatı biz verdik' diye övünen cinayetleri, 'kahramanlık destanı' olarak adlandıranlardır. Ayrıca ilgili kolluk kuvvetlerine emir veren dönemin Vali, Emniyet Müdürü ve İçişleri Bakanı hakkında soruşturma açılmalıdır. Berkin, onun ardından sokakları dolduran yüz binlerle ve onun acısını yüreğinin en derinlerinde hisseden milyonlarla sonsuz bir geleceğe yürümeye devam edecektir. Ancak polisi halkına karşı şiddet için tahrik edenler, Türkiye'de hukuku, insan haklarını ve demokrasiyi yok etmeye çalışanlar kendi karanlıklarında boğulacaklardır" dedi.

Yaklaşık iki ay önce 15 Temmuz 2016 gecesi darbeyi şiddetle kınayan açıklaması nedeniyle 6 ay ceza alan Veli Demir’in bu davası da Eğitim İş ve kamuoyu tarafından takip edilmektedir.

Günün Diğer Haberleri