MEB özür grubunda tercih yapmayan öğretmenleri de ilçe emrine atadı

Milli Eğitim Bakanlığı özür grubu atama sonuçlarında ortaya hatalı durumlar çıktı.

- - Kategorilenmemiş - 2019-09-14 18:30:51

Öğretmenlerin özür grubu atama sonuçları dün MEB Personel Genel Müdürlüğü tarafından açıklandı. Bakanlık özür grubunda iller arasında yer değiştirmek isteyen öğretmenlerden tercihlerine atanamayanlara mağdur olmamaları için ilçe emri verdi. Ancak MEB’in sistemsel bu atamasında 2 hatalı durum ortaya çıktı.

TERCİH YAPMAYANLARIN DURUMU
Özür grubunun birinci aşamasına başvuran ancak ikinci aşamada tercih yapmayan öğretmenler de MEB tarafından ilçe emrine atandı. Bakanlık özür grubundan vazgeçtikleri veya özrünün ortadan kalkmasından dolayı ikinci aşamada tercih yapmayan öğretmenleri neden ilçe emrine atadı? ogretmenlericin.com olarak bu durumdaki öğretmenlerin MEB tarafından farklı değerlendirildiğini düşünüyoruz. İkinci aşamada norm açılmadığı için tercih yapamayan öğretmenler ile bilerek tercih yapmayarak ikinci aşamaya başvurmayan öğretmenleri MEB sistemi aynı algıladı ve bu yüzden ilçe emrine atadı. 

Bu durumla ilgili sitemize gelen mesajlardan bu durumuna örnek;

Özür grubu ilk aşamaya başvurdum.Ancak 2.asama tercih döneminde eşimin özür durumu kalktığı için (kendisi polis 1 yıl daha bulunduğumuz ilde kalacak) tercih yapmadım. İl mem tercih yapmazsam atanma olmaz dedi, dünkü atama sonucuna göre özür tercihinde bulunduğum ilçe mebe atandınız diyor,alt kısımda bu kurum muhtemelen boşalacak kurum olup ayrılan olmadığı için atama yapılamamıştır diye not var. Şimdi ben ilçe emrine mi atandım ve bu tayini iptal ettirebilir mıyım


 
41. TERCİHİ İŞARETLEMEYENLER
Özür grubu atamalarında tercih ekranında 41.tercih olarak bilinen tercihte seçenekleri işaretlemeyen öğretmenler de ilçe emrine atandı. “Tercihlerim gelmediği takdirde boş kalan yerlere atanmak istiyorum” seçeneğini işaretlememiş olan öğretmenler özür grubunda eşlerinin görev yaptığı ilçenin ilçe milli eğitim müdürlüğü emrine atandılar.

Bu durumla ilgili sitemize gelen mesajlara örnek;

Resen ilçe emrine atandım, tercihlerim dışında atanmak istemiyorum dememe rağmen ilçe meb e atanmışım. İptal etme hakkı olacak mı, resen atama olabilir mi?

MEB İPTAL HAKKI VERMELİ
Milli Eğitim Bakanlığı bu durumlara sahip öğretmenler için ivedi şekilde iptal hakkı vermelidir. Tercih yapmayan ve ilçe emrine atanmak istemeyen öğretmenler için özür grubu tayini iptal hakkı MEB tarafından 2 Eylül 2019 Pazartesi günü verilmeli ve bu durumdaki öğretmenler okullarına verecekleri iptal dilekçesi ile özür grubu ilçe emri atamalarını iptal ettirmelidir.

Günün Diğer Haberleri