“İŞİMİZİ ŞİDDET GÖRMEDEN YAPMAK İSTİYORUZ”

Mersin’de eğitimciler, önceki gün bir veli tarafından saldırıya uğrayan Okul Müdürü Halil Sarı için bir araya gelerek, saldırıyı kınadı.

EĞİTİM - 2019-09-14 15:58:48

Müfide İlhan İlkokulu müdürüne yapılan saldırıyı kınayan Mersin’deki çeşitli eğitim sendikaları, okul binası önünde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. Sloganlar atarak tepkilerini dile getiren eğitimcilere, okulda okuyan minik öğrencilerde 'öğretmenime dokunma' yazılı afişlerle destek verdi. Eğitimciler, Milli Eğitim Bakanlığına tedbirler alınması gerektiği çağrısında bulunurken, “İşimizi şiddet görmeden yapmak istiyoruz” diye belirtti.

“bu saldırıyı yapan veli sağlıklı çocuk yetiştirebilir mi”

 

Eğitim-iş Sendikası adına açıklama yapan Mersin Şube Başkanı Hakan Boyar, “Eğitimcilere şiddetin neredeyse her gün olduğu bir ortamda eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürmeye çalışıyoruz. Bizler çocuklarımızı daha iyi yetiştirmek için uğraşırken maruz kaldığımız muamele piskolojimizi bozsa da ruhen ve fikren sağlıklı öğrenciler yetiştirmeye devam edeceğiz. Milli Eğitim Bakanına sesleniyoruz eğitimcilere sahip çık. Öğretmenlerimiz sınıfta öğrencinin yerini değiştirirken bile tedirgin oluyor. Ya velisi saldırıyor yada aylarca sürecek soruşturmalara maruz kalıyoruz. Hele ki siyasi veya bürokrat tanıdığı varsa işte o zaman ya sürülüyoruz yada ağır cezalar alıyoruz. Bizleri çocuklarımızla baş başa bırakın işimizi yapalım. Onlara sevgiyi saygıyı öğretelim içlerine nefret tohumları ekilmesine izin vermeyelim. Birde asıl sorun çocuğunun öğretmenine idarecisine bu saldırıyı yapan veli sağlıklı çocuk yetiştirebilir mi” ifadelerini kullandı.

 

“ÇALIŞANLARINIZIN YANINDA OLUN”

 Bu tarz insanların cezalandırılıp acilen rehabilite edilmesi gerektiğini kaydeden Boyar, “Milli Eğitim Bakanına sesleniyoruz artık işimizi şiddet görmeden yapmak istiyoruz. Bakanlık olarak çalışanlarınızın yanında olun. Eğitim-iş Sendikası olarak bir daha bu olayların yaşanmamasını diliyor. Eğitim çalışanlarına şiddet yasasının çıkarılmasını talep ediyoruz” çağrısında bulundu.

 

“BU ARTIK BİR ZORUNLULUKTUR”

 

Eğitim-Bir-Sen Mersin 1 Nolu Şube Başkanı Abdullah Çelik ise, “Millî Eğitim Bakanlığı bu tür olaylarda sessiz kalmamalı, personeline sahip çıkmalı, gerekli açıklamaları yapmalı, gerekli adımları atacak iradeyi ortaya koymalıdır. Biz eğitim çalışanlarını hedef alan bütün saldırılar sona erdirilinceye, bu karanlık şuursuzluk son buluncaya kadar, herkesi sorumluluk almaya davet ediyoruz.  Biz bilginin gücünün cehalet cürmüyle sindirilmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Ruhumuzu besleyen, benliğimizi geliştiren, geleceğimizi aydınlatan, milletçe varlığımızın dayanağı olan eğitimin şiddetin esiri olmasına hep birlikte karşı durmalıyız. Bu saldırganlara karşı toplum olarak da, ülke olarak da önlem almak zorundayız.  Daha önce yaşanan şiddet olaylarında tepkimizi ortaya koymuş ve Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun çıkarılması için imza kampanyası başlatmıştık. Bu artık bir zorunluluktur. Öğretmenlerimizin bu şiddet sarmalından kurtarılıp onlara hak ettikleri değerin verilmesi gerekmektedir. Şiddeti önleyici tedbirleri de kapsayan Öğretmen Meslek Kanunu ivedilikle çıkarılmalı ve hayata geçirilmelidir” dedi.

“KISITLAMALAR GETİRİLMEDİR”

Çünkü böyle bir düzenleme olmaması durumunda bu tür saldırıların devam edebileceğini ifade eden Çelik, “Saldırıların önüne geçilmesi için bu kanunun bir an önce çıkarılması gerekmektedir. Üyemiz, Müfide İlhan İlkokulu Müdürü Halil Sarı’ya makam odasında gerçekleştirilen  bu ve benzeri saldırılara karışanlar kanunlar önünde hak ettikleri cezaları almalı tedbiren ve acilen de kamu hizmetlerinden faydalanmalarına yönelik kısıtlamalar getirilmelidir. Okul Müdürümüze ve tüm eğitim camiasına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Bizim nazarımızda her üyesiyle saygıya değer olan eğitim ailenin hangi ferdine olursa olsun, yapılan bu ve benzeri  saldırıları bir kez daha kayıtsız şartsız kınıyor ve reddediyoruz. Eğitim çalışanlarına uygulanan şiddet konusunda bütün eğitim çalışanlarının kenetlenerek yekvücut şekilde dimdik ayakta olduğunu yerelde ve  genelde tüm Türkiye kamuoyuna bir kez daha ilan ediyoruz” diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Önceki gün öğleden sonra merkez Yenişehir ilçesinde bulunan Müfide İlhan İlkokulunda, K.K. isimli bir veli, birinci sınıfta okuyan çocuğunun sınıfının değiştirilmediğini iddia ederek, okula geldi. Sinirli bir şekilde önce okulun giriş kapısını tekmeleyip, yumruklayan, ardından okul müdürünün kapısına tekme atıp, kırdıktan sonra içeri giren veli, korku dolu anlar yaşattı. Okulda bulunan görevliler ve öğretmenlerin araya girmesiyle okul müdürüne fiziksel bir şiddet uygulayamayan veli, sözlü olarak tehdit ettikten sonra çocuğunu okuldan alarak, evine gitti. Olayın ardından okula polis çağıran müdür Halil Sarı ise veliden şikayetçi oldu.

 




 

Günün Diğer Haberleri