Yeter Artık ! Yapılan Bu Zorbalığa Dur Deyin

Gündem Yine Eğitim de Şiddet , Zorbalık

EĞİTİM - 2019-09-13 11:45:50

Yenişehir İlçemizdeki Müfide İlhan İlkokulunda bir öğrenci velisi okul müdürünün kapısını tekmeleyerek kırmış. İçeri girmiş müdüre ölüm tehditleri ve hakaretler savurmuştur.

Çocuklarımızı, geleceğimizi emanet ettiğimiz eğitim camiasının neferlerinin böyle davranışlara maruz kalması camiamızı derinden yaralamıştır. Şiddetin egemen ve baskın olduğu, can güvenliğimizi olmadığı yerde sağlıklı ve verimli bir eğitim ortamından bahsetmemiz imkânsızdır. Eğitimciye saldırı topluma ve toplumun geleceğine yapılmış bir saldırıdır. Bu saldırganlara karşı toplum olarak, ülke olarak önlem almak zorundayız. Bir kez daha MEB yetkililerine sesleniyoruz ve  Yeter artık !! önlem alalım bu tip davranışlar ve kişiler cezasız kalmasın diyoruz.

 Ve sosyal medyaya düşen zorbalığın videosunu yayınlıyoruz. Videodan anlaşılacağı üzere Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun  ne kadar zorunlu bir hale geldiğini ve acil olarak hayata geçirilmesi gerektiğini bir kez daha görüyoruz. Çünkü böyle bir düzenleme olmazsa bu saldırılar devam edecektir. Saldırıların önüne geçilmesi için bu kanunun bir an önce çıkarılması gerekmektedir. Okul Müdürümüze ve tüm eğitim camiasına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Günün Diğer Haberleri