Milli Eğitim Bakanlığı ve Liyakat

Milli Eğitim Bakan Ziya Selçuk dün katıldığı bir televizyon programında açıklamalarda bulundu.Bakan Selçuk öğretmenlerin geliştirilmesi konusunda üniversitelerin Eğitim Fakülteleri ile ortak çalışmalar yaptıklarını dile getirerek

EĞİTİM - 2019-08-26 12:47:04

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk dün katıldığı bir televizyon programında açıklamalarda bulundu.Bakan Selçuk öğretmenlerin geliştirilmesi konusunda üniversitelerin Eğitim Fakülteleri ile ortak çalışmalar yaptıklarını dile getirerek "Özellikle fen liselerinde fizik,kimya,biyoloji,matematik gibi dersleri üniversitelerden bazı profesörlerin vermesi konusunda bu sene ilk kez çalışmamız olacak" dedi.

Öğretmenlerini sınavla alan Fen ve Anadolu Liseleri  17.04.2015 tarihli Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği ile Sosyal Bilimler ve Fen Liselerine öğretmen atamaya ilişkin olarak sınavsız bir düzenleme ile atanmaya başlamıştır.

Öğrencilerini sınavla alan Fen ve Anadolu liseleri öğretmenlerini de sınavla aldığı yıllarda bu okulların üniversite sınavlarındaki başarısı çok yüksekti.

Ne zaman ki bakanlık Fen ve Anadolu liselerini "proje okul" tanımlaması yaparak öğretmenlerini de sınavsız olarak almaya başladı bu okullarda başarı düşmeye başladı.

Peki bu okullara (proje okullar) öğretmen atamanın kriteri nedir?

Gerçekten alanında yeterli,çalışkan,geçmişte başarılar göstermiş,yüksek lisans veya doktora yapmış öğretmenler midir?

Elbette hayır!!

Proje okul olan Fen ve Anadolu Liselerine atanmanın birinci kriteri belli bir(!) sendikaya üye olmaktır.

Bu okullarda çalışan birçok öğretmen bu sendikayı desteklemiyor olsa bile evine yakın olması,ailesinden uzak bir okulda çalışmak istememesi nedeniyle o sendikaya üye olmak zorunda kalmıştır.

Hatta il ve ilçelerde Fen ve Anadolu Liselerine öğretmen atama duyurusu tüm öğretmenlere yapılmamakta,bir gün içersinde hem duyuru hem başvuru alınmakta,sadece yandaş sendika üyesi öğretmenlere duyuru yapıldığı bilgisi sitemize ulaşmaktadır.

Oysaki mevcut yönetmelik ilde çalışan tüm öğretmenlerin bilgi sahibi olabileceği şekilde on gün duyuru yapılması gerektiğini belirtmekte.

Sayın Bakan gerçekten samimi ise  Fen ve Anadolu Liselerinin öğretmen atamasının geçmişte olduğu gibi sınavla yapılması konusunda çalışmalar yapmalıdır.

Geçmişte bu okullarda yıllarca çalışmış,ülkemize sayısız başarılı öğrenci kazandırmış öğretmenlerimizin açtıkları mahkeme kararları ortada iken neden hala sadece vitrin çalışmaları yapılmaya çalışılmaktadır.

MEB'e önerimiz Milli Eğitim Bakanlığı içerisinde bulunan,binlerce alanında uzman öğretmen arasında sınavla bu okullara atama yapınız.Bu kaynağı üniversitelerde görev yapan profesörlerden değil kendi kadrolarınızda yer alan öğretmenlerden kullanınız.

Öğrencileri sınavla alan Fen ve Anadolu Liselerinin öğretmenleri de sınavla atamak Liyakatı,işi ehline vermeyi sözde değil gerçek anlamda uygulamak olacaktır.

Proje okul adı ile devam eden ancak şimdiye kadar hiçbir proje üretemeyen okulları eski yapısına kavuşturunuz.

Ancak o zaman hem söylem hem de uygulama birliği sağlamış olursunuz.

Eğitim Haberci

Günün Diğer Haberleri