Eğitim-İş’ten Güzeloba tepkisi

Antalya Eğitim İş Şube Başkanı Fatin Iltar, Güzeloba mahallesinde yeni açılan ortaokul’un imam hatip olarak belirlenmesine tepki gösterdi. Iltar, “ Antalya’nın imam hatip aşkı pes dedirtti” yorumunda bulundu.

SENDİKA - 2019-07-23 14:39:19

Antalya Muratpaşa İlçesi Güzeloba mahallesinde yeni açılan Ortaokulu’nun imam hatip olarak belirlenmesine kamuoyunun gösterdiği tepkilerin sonuçsuz kalması üzerine açıklaman Antalya Eğitim İş Şube Başkanı Fatin Iltar, “Antalya Muratpaşa İlçesi Güzeloba mahallesinde yeni açılan ortaokul’un imam hatip olarak belirlenmesi o bölgede eğitim veren 4 okulun öğrenci, veli ve öğretmenlerini doğrudan mağdur etmesi  ve bu konuda inat edilmesi ‘pes’ dedirtti” dedi. Yapılan uygulamanın bilimsel ölçeklerden uzak bir değerlendirme olduğunu ifade eden Iltar, “İrfan İlk İlkokulu ve Ortaokulu’nun dönüşüm kapsamında ilkokula dönüşmesi ile birlikte, ortaokul kademesinde eğitim gören 626 öğrencinin, psikolojik durumu sınıf arkadaşlığı, ikametgahı gibi kavramlar göz ardı edilerek  Hasan Kaya, Vali Hüsnü Tuğlu Ortaokulu ve Güzeloba İmam Hatip Ortaokulu’na paylaştırılmasının doğabilecek olumsuz sonuçlarının hiç hesaplanmadığı ortadadır” dedi.

Öğrencilerin farklı okullara rastgele bir paylaşımla dağıtıldığını öne süren Iltar, “Bu paylaştırma sonucunda öğrenciler arkadaşlarından pedogojik temeli olmadan ayrıştırılacak, bazı öğrenci velilerine  extra servis ücreti yükü binecek. Vali Hüsnü Tuğlu Ortaokulu’nda ortalama 35-40 arası olan sınıf mevcutları, yeni derslik açılacak fiziki mekan olmadığı için 55 civarına çıkacaktır” diye yaşanacak olumsuzlukları da dile getirdi. Iltar, “ İmam Hatip Aşkı için öğrencilerin  bir sırada 3’erli ya da 4’erli oturması hangi bilimsel söylemlerle açıklanacaktır. Ayrıca bu aktarım sonucunda İrfan İlk Ortaokulu’nda görev yapan öğretmenlerin tamamına yakını norm kadro fazlası durumuna düşecektir” eleştirisinde bulundu.

 

Yapılan yanlıştan dönülmesi talebinde bulunan Başkan Iltar, İl Milli Eğitim Müdürü’nün Valiliğe yaptıkları talebi geri çekerek planlamaların yapılırken bilimsellik, mahalle nüfusu gibi veriler ele alınarak yapılması tavsiyesinde bulundu. Iltar, “Antalya İli Muratpaşa İlçesi Güzeloba Mahallesinde yeni açılan orta okulun İmam Hatip statüsünün acilen kaldırılarak, öğretmenlerin ve öğrencilerin kendi sınıflarıyla Güzeloba Ortaokulu ve İrfan İlk Ortaokulu’nun   tamamınınGüzeloba da açılan yeni okula aktarılması oluşabilecek tüm mağduriyetleri ortadan kaldıracaktır” dedi.

Iltar, “Planlamalar yapılırken bilimsellik, mahalle nüfusu, okula olan uzaklık, öğrencilerin pedegojik durumu, velilerin talepleri, çalışan eğitim emekçilerinin durumlarının göz önünde bulundurulması gerekmektedir” dedi. Iltar,  Aksi halde telafisi mümkün olmayan hataların olabileceğini belirtmek isteriz” diye uyarıda bulundu.

Vildan Çalcı KARA

akdenizyeniyuzyıl

Günün Diğer Haberleri