Proje okullarında yasa ve yönetmeliklerle çelişen, iş barışını yok eden bir kaos ortamı çıkacaktır

Eğitimci Ahmet Güngör, proje okullarda yaşanacak sıkıntılara dikkat çekti. Ahmet Güngör, proje okulları için, "karmaşa, yasa ve yönetmeliklerle çelişen, içinden çıkılmaz, iş barışını yok eden bir kaos ortamı çıkacaktır" dedi.

EĞİTİM - 2019-07-02 22:21:39

Eğitimci Ahmet Güngör, sosyal medya hesabından yaptığı değerlendirmede proje okullarda yaşanacak sıkıntılara dikkat çekti.

Proje okulu,yöneticilik görevi sona eren okulunda norm olmayan meslek öğretmeni ne yapacak.Duyuruya çıkan proje okullarında kaldıki hemen hemen İstanbul'un hepsi proje okulu oldu,bu meslek öğretmenleri normu açık kurum bulamayınca ne olacaktır.
Ayrıca bu durum anlaşıldığı kadarıyla bu yıl olmasada önümüzdeki yıl proje okulunda çalışan bütün eğitim çalışanları içinde geçerli olacaktır.Duyuruya çıkıldığında ilgili okula herkes başvurabilecek,yürütme kurulu talepleri değerlendirecektir.
Bu bile başlı başına subjektif bir değerlendirme olacaktır.Yani ne puan ne kıdem nede uzmanlık,kendi adamını seçme ve getirme olacaktır.Daha da hukuksuz olanı o okulun hamisi denilen özel sirketin elemanları hangi yetki,uzmanlık ve hukuk ile o okulun bütün kadrosunu seçen yürütme kurulunda yetkili olacaktır.
Seçilmeyenler Istanbul genelindeki bütün kurumlar hemen hemen proje okulu olduğu için nereye gönderilecektir.Kendi okulunda norm kadrosu fazlası olarak kalınması durumunda istenmeyen ogretmen durumunda moral motivasyon,egitimin en önemli unsurlarından etki de bulunma kabiliyetleri nasıl olacaktır.
Proje okullarında hamilik diye bir konu var,bu hamiler örneğin bir okulda A ve B elekrikli ev aletleri şirketleri,ancak hem elektrik bölümünde hemde okul genelinde başka meslek,alan ve dallar da var,A ve B sirketleri doğal olarak kendi alanı nı destekleyecek,diğerleri ne olacak,daha özel bir durum olarak o okulda birde merkez den protokolle oluşturulan laboratuvarlar varsa,bunlar ne olacak diye gri bir alan oluşmaktadır.
Yoksa zamanla proje okulları tematik okullara mi dönüşecektir.Eger öyleyse neden baştan yapılmamaktadır.
Proje okullarına yönetici talepleri alınmış ve secim sonrasına ertelenmiştir,alınırken de bir sürü sorun oluşturulmustur.
Şimdi süresi biten idareciler görevleri bitirilip,ilçe emrine çekilip bir kısmı kalan boş yerlere görevlendirme yapılmaktadır.
Birde buna proje okullarında bugün değil ama yarın butun öğretmenleri de eklerseniz nasıl bir karmaşa,yasa ve yönetmeliklerle çelişen,içinden çıkılmaz,iş barışını yok eden bir kaos ortamı çıkacaktır,bilgilerinize sunuyorum.

Günün Diğer Haberleri