SİVAS KATLİAMINI UNUTMUYORUZ, UNUTTURMUYORUZ

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Genel Merkezi tarafından yayınlanan basın bildirisinde;""26 yıl önce Sivas’ta 2 Temmuz 1993 tarihinde Madımak Otelinde yakılarak katledilen Cumhuriyetçi ve aydın yazar ve ozanlarımızı saygıyla anıyoruz." denildi

SENDİKA - 2019-07-02 11:49:53

İnsanlık tarihinin yaşadığı en acı katliamlardan biri 2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas’ta, Madımak Oteli’nde yaşandı.

İradenin, bilincin, direncin ve bilginin simgesi olan Pir Sultan Abdal’ı yaşadığı yer olan Sivas‘ta anmak için etkinliğe katılan aydın, yazar, şair, sanatçı, ozan ve semah grubundan oluşan 33 kişi ile birlikte 2 otel çalışanı Madımak’ta yakılarak vahşice katledildi.

Tüm dünyanın gözü önünde aydın ve sanatçı insanları, yakan gericiler haftalar öncesinden hazırlıklarına başladı. Katliamdan iki gün önce dağıtılan bildirilerde, şenliklere katılacak Aziz Nesin ve aydınlar hedef gösterildi.

Gözü dönmüş dinci bir güruh, herkesin gözü önünde 8 saat boyunca adeta göstere göstere onlarca insanı diri diri yaktı!

Tarihimize kara bir leke olarak geçen bu katliam hafızalardaki yerini korumaktadır. Cumhuriyetin temelinin kurulduğu Sivas’ta, gözü dönmüş canilerin “cumhuriyet burada kuruldu, burada yıkılacak” haykırışları halen kulaklarda çınlamaktadır

Ülkemiz topraklarında yaşanan tüm katliamlar gibi Sivas, Çorum, Tokat ve Maraş’ta yaşananların hedefi mezhep siyasetini kışkırtmaktı. Asıl amaçları mezhep kışkırtıcılığı yaparak Cumhuriyet rejimini yıkmak olduğunu bugün daha iyi anlıyoruz.

Tüm gerici katliamlarda olduğu gibi Sivas Katliamında da din, mezhep ve etnik kimlik farklılıkları kullanılarak olaylar kışkırtılmış ve katliam gerçekleştirilmiştir.

O gün Sivas’ta aydınlarımızı diri diri yakanların, “Cumhuriyet, Sivas’ta kuruldu, Sivas’ta yıkacağız” sloganları atması hiç de tesadüf değildir. Saldırı, Cumhuriyete ve Cumhuriyetin yetiştirdiği aydınlara ve onun tüm ilerici kazanımlarına yönelikti.

Tüm bu gerici ve insanlık düşmanı katliamcılara karşı Atatürk'ü, Cumhuriyeti, devrimlerini ve ilkelerini savunmaya devam edeceğiz.

Sivas’ta insanların diri diri yakılmasının üzerinden 26 yıl geçmesine rağmen insanların adalet arayışı sürmektedir. Katliamın üzerinden yıllar geçmesine rağmen katliamın perde arkası halen aydınlatılmamıştır.

İnsanlığa karşı işlenmiş suçlarda zaman aşımı kuralını kabul etmiyoruz. Bu katliamın sorumlularının, aydınlanma ve bilim düşmanı ile karanlık güçler olduğunu biliyoruz.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak;  "26 yıl önce Sivas’ta 2 Temmuz 1993 tarihinde Madımak Otelinde yakılarak katledilen Cumhuriyetçi ve aydın yazar ve ozanlarımızı saygıyla anıyoruz. 

BİRLEŞİK KAMU-İŞ

MERKEZ YÖNETİM KURULU

Günün Diğer Haberleri