ÖĞRETMENEVİMİZİ GERİ İSTİYORUZ

Eğitim İş Sendikası Kemalpaşa Temsilciliği 2013 yılında kapatılan Kemalpaşa Öğretmenevi’nin yeniden açılması için mücadele başlattı.

SENDİKA - 2019-07-02 11:40:48

1999 yılında açılan ve 2013 yılında kapanan Kemalpaşa Öğretmenevi’nin tekrar açılması için Eğitim İş Sendikası Kemalpaşa Temsilciliği tarafından hazırlanan dosya, ilgili kurumlara ve Kemalpaşa Kaymakamlığına verilecek.

Kemalpaşa Öğretmenevi, eski askerlik şubesinin yanında bulunan tarihi binada 14 yıl boyunca hizmet vermiş ve zarar ediyor gerekçesi ile 2013 yılında kapatılarak İmam Hatip Lisesi’ne tahsis edilmişti. İmam Hatip Lisesi’nin taşınmasının ardından binanın bazı bölümlerini Cumhuriyet İlköğretim ve Ortaokul’u kullanmaktaydı. Eğitim İş Sendikası Kemalpaşa Temsilciliği, Cumhuriyet Okulu’nun yeni yapılan binalarına taşınmasının ardın boş kalacak olan Öğretmenevi’nin yeniden faaliyete geçmesi için çalışma başlattı.  Temsilcilik bu kapsamda hazırladıkları dosyaları ilgili kurumlara ve Kemalpaşa Kaymakamlığına verecek.

Kemalpaşa Öğretmenevi’nin tekrar açılmasını istediklerini ifade eden Eğitim İş Sendikası Kemalpaşa Temsilciliği Başkanı Yeliz Toy “ Kemalpaşa Öğretmenevi evi ilk olarak 1999 yılında hizmet vermeye başladı. Cumhuriyet döneminden kalma bu tarihi bina yıllarca Milli Eğitim Müdürlüğü’nün hizmetlerinde kullanıldı. Burası öğretmenlerin, memurların ve Kemalpaşa halkının bir araya geldiği, çeşitli sosyal ihtiyaçların karşılandığı, seçkin ve güzel bir dinlenme alanı oldu. Öğretmenlerin buluşma, fikir alış verişinde bulunma, eğlenme, dinlenme mekânları olan öğretmenevi, “zarar ediyor, borcu çok” gerekçesi ile 2013 yılı Ocak ayında kapatıldı.  Ülkemizde bu gerekçeyle onlarca öğretmenevi kapatıldı ve halen kapatılıyor. Öğretmenevlerinin, çalışan olsun emekli olan tüm öğretmenlerin hem mesleki, hem sosyal yaşamında önemli bir yeri vardır. Bu kurumlar, mali imkânlar gerekçe gösterilerek kapatılmamalıdır. Kapatılması, ülkenin gelecek neslini yetiştiren öğretmenlere büyük haksızlık olur. Ülkenin her yerinde, toplumun aydınlanma ışığı olan öğretmenlerin, kapatılan öğretmen evleri tekrar açılmalıdır diye düşünüyorum. Kemalpaşa’da 1000’in üzerinde sayısı bulunan, toplumun gelecekteki bireylerini yetiştiren, her ailenin arkasına bile bakmadan çocuğunu emanet ettiği tek kişi olan öğretmenlerin; o çocukların geleceklerine yön verirlerken neler yapabileceklerini konuşabilecekleri, fikir alışverişinde bulunabilecekleri mekânlarının tekrar açılmasını istiyoruz. O dönemde öğretmen evinin kapatılmaması için Eğitim İş Kemalpaşa Temsilciliği olarak çok mücadele vermiştik. Kaymakamlığa, valiliğe, Bakanlığa, TBMM’ne kadar ulaşmaya çalıştık. Basın açıklaması ile öğretmen evinin kapatılmasının yanlış olduğunu kamuoyuna duyurmaya çalıştık. Ne yaptıysak engelleyemedik. Ve Kapatıldı… Şimdi diyoruz ki; Kemalpaşa Öğretmenevi tekrar açılmalıdır”

Editör:Filiz EroğluKaynak: (KA) - Kemalpaşa Aktüel - Filiz Eroğlu
Günün Diğer Haberleri