ÖĞRETMENLERİMİZE VE ÖĞRENCİLERİMİZE GÜZEL BİR TATİL DİLERİZ

2018-2019 eğitim-öğretim yılı, yaz tatili dönemine girdi. Milyonlarca öğrenci bugün karne sevincini ailesiyle ve sevdikleriyle mutlu şekilde yaşayacaktır.

SENDİKA - 2019-06-15 20:06:37

2018-2019 eğitim-öğretim yılı, yaz tatili dönemine girdi.  Milyonlarca öğrenci bugün karne sevincini ailesiyle ve sevdikleriyle mutlu şekilde yaşayacaktır.

Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde okuyan 18 milyon öğrencinin alacağı karneler bir başarı ya da başarısızlık değildir.

Öğrencilerin, öğretmenlerin ve velilerin omzundaki yükün arttığı 2018-2019 eğitim öğretim yılı, eğitimde hiç bitmeyen tartışmaların gölgesinde sona ermiştir. 

AKP’nin iktidarda olduğu 17 yıl boyunca, 7 kez Milli Eğitim Bakanı değişmiş, her gelen bakanın öncekinin tersi uygulamalarıyla eğitim sistemini çağdaş, bilimsel ve laik eğitim modelinden uzaklaştırmıştır. 

Dernek ve vakıflarla imzalanan protokoller, eğitimin özelleştirilmesi, karma eğitim karşıtı uygulamalar, ikili öğretim, taşımalı eğitim, derslik açıkları, kalabalık sınıflar, altyapısı yetersiz okullar, öğrencilerin tarikat ve cemaatlerin yurtlarına mahkum edilmesi, çocukların örgün eğitim dışına itilmesi, sınav sistemlerinde ve müfredattaki değişiklikler, mülakata dayalı sözleşmeli ve ücretli öğretmenlik, öğretmene yönelik şiddetin sürmesi, ataması yapılmayan öğretmenler sorunu gibi çok sayıda problem eğitim-öğretime damgasını vurmuştur.

Gelecek nesillerin üzerinde büyük emekleri olan öğretmenlerin; toplumları ve insanlığı ileri götürmesi doğru eğitim ve doğru Milli Eğitim politikalarıyla gerçekleşecektir. 

Aydınlanmanın, bilimin, laikliğin ve Atatürk İlkelerinin Türkiye Cumhuriyeti’nin temel taşlarından biri olduğunu her fırsatta dile getireceğiz. 

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; ekonomik, mesleki ve örgütsel bütün olumsuzluklara rağmen büyük bir özveriyle görevini yapan; gerici müfredata karşı da inatla ve kararlılıkla Atatürk’ü anlatmaya devam edecek olan bütün eğitim ve bilim emekçileri ile öğrencilerimize sağlıklı ve mutlu bir tatil diliyoruz. 

BİRLEŞİK KAMU-İŞ

MERKEZ YÖNETİM KURULU

 
Günün Diğer Haberleri