İHH DAVA AÇMIŞTI VELİ DEMİR BERAAT ETTİ

Eğitim İş önceki dönem Genel Başkanı Veli Demir'e İHH derneğinin okullarda öğrencilerden topladığı paralar dolayısıyla yaptığı basın açıklaması nedeniyle İHH tarafından hakaret ve iftira davası açılmıştı.

SENDİKA - 2019-06-13 11:18:41

Eğitim İş önceki dönem Genel Başkanı Veli Demir'e İHH derneğinin okullarda öğrencilerden topladığı paralar dolayısıyla yaptığı basın açıklaması nedeniyle İHH tarafından hakaret ve iftira davası açılmıştı.

İHH ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesince her sınıfın yetim kardeşi var adı altında öğrenci ve öğretmenlerden para toplanmaktaydı.O dönem Eğitim İş Sendikası Genel Başkanı olan Veli Demir sendika adına yaptığı basın açıklamasında bu protokolü eleştirmiş,hukuken doğru olamadığını belirterek sendika olarak dava açacaklarını açıklamıştı.

Bu açıklama sonrasında İHH Vakfı Veli Demir’e hakaret ve iftira davası açtı.Davanın duruşması bugün İstanbul Adalet Sarayında yapıldı.Mahkeme İHH'nın iddialarını yersiz bularak Veli Demir'in beraat etmesine karar verdi.

Veli Demir sosyal medya hesabından açıklamada bulundu

T E Ş E K K Ü R L E R
Siyasal iktidarın en has yandaş vakıflarından,Suriye’deki cihatçı terör örgütü IŞİD yapılanmasına eleman ve malzeme götürme işini yönettiği" şeklinde kamuoyunda tartışma yaratan,bilim,pedagoji,yasa ve yönetmelikler bir tarafa bırakılarak,"Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" projesi ile çocukların harçlığına göz dikerek adeta haraç toplayan sözde yardım kurumu İHH tarafından, Eğitim İş Genel Başkanı olduğum süreçte yapmış olduğum bazı açıklamalardan dolayı tarafıma açılan "iftira ve hakaret" davası bugün İstanbul-Çağlayan Adliyesinde görülmüş olup,beraatla sonuçlanmıştır.
Eğitim İş Hukuk Bürosu avukatları Burak Sabuncu ve Hakan Öncü’ye,destek olmak amacıyla birinci ve ikinci duruşmaya bizzat katılan başkanlarımıza,üyelerimize, kendileri olmasa da yüreklerini oraya gönderen değerli dostlarımıza,desteklerini gösteren herkese teşekkürler.
"Haklıydık kazandık."
"Haklıyız kazanacağız."

 

 

 

 Eğitim İş Sendikası Genel merkezi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada;

İHH’nın okullarımızda para toplamasını sendikamız Genel Başkanı iken eleştiren sayın Veli DEMİR hakkında İHH hakaret gerekçesiyle şikayetçi olmuş ve dava açılmıştı. Dava bugün Çağlayan Adliyesinde görülmüş olup beraat kararı çıkmıştır.
Avukatlarımız Burak Sabuncu ve Hakan Öncü’yü tebrik, duruşmaya katılan İstanbul 2 nolu şube başkanımız Mehmet Yeşildağ ile 5 nolu şube başkanımız Hakan Uzun ve diğer arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Yaşasın örgütlü mücadelemiz!
#avukatlarımız #beraat #adalet #dava

Günün Diğer Haberleri