Eğitim - İş Aydın Şubesi Nazım Hikmet'i andı

Eğitim - İş Aydın Şubesi Nazım Hikmet'i andı

SENDİKA - 2019-05-29 23:44:12

Eğitim-iş Aydın Şubesi, dünyaca ünlü Şair Nazım Hikmet’i anmak için şiir gecesi düzenledi.

Aydın Kültür Merkezi Hidayet Sayın Sahnesinde gerçekleşen geceye T.C. Efeler Belediye Başkanı M. Fatih Atay, Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, Aydın Baro Başkanı Gökhan Bozkurt, Aydın Mimarlar Odası Başkanı Cemre Şahin Kazıcı, Eğitim-iş Aydın Şube Başkanı Remzi Çomakçı, Eğitim-iş sendika üyeleri ve aileleriyle birlikte pek çok halk katıldı.

Düzenlenen gecede ev sahipliği yapan Eğitim-iş Aydın Şube Başkanı Remzi Çomakçı; "Nazım Hikmet Dünyaca ünlü bir şairimizdir. Unutulmaz dizelere imza atmıştır. Onu anarken, onun şiirlerini dinlerken ya da okurken yürekten etkilenmeyen yoktur sanırım. Ölümsüz aşların, vatan sevdasının, hasret dizelerinin, özlemlerin şairi Nazım Hikmet'i rahmet ve minnet duygularıyla anıyoruz" söylemlerinde bulundu.


Anma gecesinde sesi ve sazıyla sahnede yer alan Tuncay Kıvrak, ritim sazıyla Esma Kıvrak, kemanıyla ve sesiyle eşlik eden Gökay Pehlivan, öğretmen ve öğrenciler performanslarıyla ayakta alkışlandılar. Nazım Hikmet’in şiirleri, kronolojik olarak hayatından kesitlerle anlatılırken sık sık alkışlarla kesildi. Duygulu anların yaşandığı, nefes kesen şiirlerin, şarkıların okunduğu gecede; izleyiciler de santçılara eşlik ettiler.

 

Düzenlenen gecenin ardından Aydın Vali Yardımcısı Günay, sahnede eserleri canlandırıp okuyan sanatçılara çiçek takdim ederken, Eğitim-iş Aydın Şube Başkanı Remzi Çomakçı tarafından T.C. Efeler Belediye Başkanı M. Fatih Atay’a plâket verildi. Plâketi Başkan Atay’a vermeden önce konuşan Çomakçı, “ Bu güzel tablonun oluşmasında emeği geçen arkadaşlarımıza ve T.C. Efeler Belediye Başkanımız Fatih Atay’a çok teşekkür ederiz. Önümüzde yapacağımız güzel projeler ve faaliyetler var. Bugün olduğu gibi önümüzdeki süreçte de bizlere destek olacağını bildiğimiz başkanımıza teşekkür amacıyla bu plâketi takdim ediyoruz” dedi.

 

Aldığı plâketten sonra, bu ince nezaketlerinden dolayı memnuniyetini dile getiren T.C. Efeler Belediye Başkanı M. Fatih Atay, “Eğitim-iş Başkanımız Fevzi Çomakçı’ya bu anlamlı plâket için çok teşekkür ederim. Bütün dünyanın tanıdığı, hayran olduğu Nazım Hikmet’i anmak için buradayız. Bizim çocuklarımıza böyle bir değeri öğretmek yerine, Cumhuriyet’in kurucularına hakareti maharet sayanlara inat, hepiniz buradasınız, hepinize çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Fatma YAZICI

( OLAY AYDIN )

 

 

 

 

 

 

 

Etkinlik yerel ve ulusal basında geniş şekilde yer aldı.

Yeni kıroba
Aydın beyaz gazete
Aydın yeni ufuk
Habertürk
Aydınpost
Akit
İha
Kararcom
Aydin24

Günün Diğer Haberleri