Eğitim İş Silivri’den çağrı

Eğitim İş Silivri Temsilciliği Yönetim Kurulu yaptığı yazılı bir basın açıklaması ile eğitimcileri kendi saflarına katılmaya gerekçelerini anlatarak davet etti.

SENDİKA - 2019-05-24 22:00:34

Eğitim İş Silivri Temsilciliği Yönetim Kurulu'nun, “Tüm öğretmen ve eğitim çalışanı arkadaşlarımızı Eğitim İş'e üye olmaya davet ediyoruz” çağrısı şöyle ifade edildi: “Silivri kamuoyuna ve eğitim emekçilerine; Eğitim İş Silivri Temsilciliği olarak, son iki yıldır ilçemizde en fazla üye artışını sağlayan sendika olmanın sevincini yaşıyoruz. Sendika üyelerinin tespiti için her yıl Mayıs ayında yapılan resmi sayım sonuçlarına göre 2018 Mayıs'ında 256 olan sayımız 2019 Mayıs'ında 301'e ulaşmış, %17,6 büyüme oranı yakalanmıştır. Ayrıca tutanağa işlenmeyen 13 üyemiz daha olup gerçek sayımız 314'tür ve büyüme oranımız %22,6'dır. Eğitim İş'e üye olarak laik, bilimsel, demokratik ve karma eğitim mücadelemize katılan ve emek veren tüm üyelerimize teşekkür ediyoruz.

“EĞİTİM İŞ; ATATÜRKÇÜ
ÇİZGİSİ, İLE EĞİTİM ÇALIŞANLARININ TERCİHİ OLMAYA DEVAM EDECEK”
Eğitim İş; Atatürkçü çizgisi, Cumhuriyet devrimlerinden yana duruşu ve haklı mücadelesiyle eğitim çalışanlarının tercihi olmaya devam edecek. Tüm öğretmen ve eğitim çalışanı arkadaşlarımızı Eğitim İş'e üye olmaya davet ediyoruz. Eğitim İş yetkili sendika olunca, memur ve emeklileri %2-%5 aralığında zam oranlarına mahkum eden; gerçeği yansıtmayan enflasyon rakamlarının üzerine bile zam al(a)mayıp, enflasyon farkı kandırmacasına imza atan; çalışandan değil hükümetten yana taraf olan; kişisel menfaatler, idarecilik koltukları ve ihtirasları uğruna 1 aylık yasal süreyi kullanmayan; hakem heyetine bile başvurmadan aldığı talimatla göstermelik birkaç saatlik pazarlık neticesinde memuru masa başında satan sendikacılık anlayışı son bulacaktır.

“MAALESEF
YETKİLİ AMA
ETKİLİ OLAMAYAN BİR ANLAYIŞLA İSTENİLEN ZAMMIN VE
HAKLARIN ALINAMAYACAĞINI
GEÇMİŞTE YAŞADIK,
BU YIL DA YAŞAYACAĞIMIZI ÖNGÖRÜYORUZ”
Önümüzdeki Ağustos ayında, 2020 ve 2021 yıllarını kapsayacak olan Toplu İş Sözleşmesi yenilenecektir. Türkiye'deki sayımların sonucuna göre imza yetkisi olan sendikalar belirlenecektir. Maalesef yetkili ama etkili olamayan bir anlayışla istenilen zammın ve hakların alınamayacağını geçmişte yaşadık ve bu yıl da yaşayacağımızı öngörüyoruz. Önümüzdeki iki yıl tüm kamu çalışanları ve emeklileri için karanlık ve enflasyona yenilmiş olarak geçecektir. Zamlar memuru ve emekliyi ezmeye devam edecektir. Eğitim İş olarak, kamu çalışanlarını sayısal olarak destek verdikleri bu anlayışı terk etmeye ve sendikamıza üye olmaya bir kere daha davet ediyoruz.
Eğitim İş Silivri Temsilciliği olarak hukuk, özlük, sosyal, kültürel, eğitim, örgütlenme alanlarında faaliyetlerimiz artarak devam etmektedir.
Öğretmen yalvarmaz,
Öğretmen boyun eğmez,
Öğretmen el açmaz,
Öğretmen ders verir.
Yaşasın örgütlü mücadelemiz!
Yaşasın Eğitim İş!


2019 Mayıs Ayı
Eğitim İş: 301+13
Eğitim Sen: 191
Türk Eğitim Sen: 322
Eğitim Bir Sen: 539

2018 Mayıs Ayı
Eğitim İş: 256
Eğitim Sen: 185
Türk Eğitim Sen: 340
Eğitim Bir Sen: 524

2017 Mayıs Ayı
Eğitim İş: 232
Eğitim Sen: 206
Türk Eğitim Sen: 344
Eğitim Bir Sen: 510”

Haber Merkezi

Günün Diğer Haberleri