Suç var, ceza yok!

Eğitim-İş Ordu Şube Başkanı Hikmet Pala, “Parti mitinginde gözlerinin önünde öğrencilerin parti bayrağı sallamasına göz yuman okul idarecilerinin bu suçları işledikleri ortaya çıkmasına rağmen ceza almaları Ulubey Kaymakamlığı eliyle engellenmeye çalışılmaktadır” dedi.

SENDİKA - 2019-05-24 21:58:38

Eğitim-İş Ordu Şube Başkanı Hikmet Pala, Ulubey ilçesinde 5 Mart’ta lise öğrencilerinin AK Parti mitingine götürülmesi nedeniyle suç duyurusunda bulunduklarını ancak, okul idarecilerinin ceza almalarının Ulubey Kaymakamlığı eliyle engellenmeye çalışıldığını ileri sürdü. Pala, “Ordu’da 5 Mart 2019 Salı günü AK Parti Ordu Büyükşehir belediye başkan adayı Hilmi Güler’in düzenlediği mitinge Ulubey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Ulubey İmam Hatip Lisesi öğrencileri kortej halinde ve okul idarelerinin gözetiminde kitlesel olarak katılmışlardı. Olayla ilgili sendikamız Eğitim-İş, iki okul müdürü hakkında adli ve idari soruşturma açılması için savcılığa ve valiliğe başvuruda bulunmuştu. Ulubey Kaymakamlığı 19 Nisan 2019 tarihli kararla, söz konusu iki okul müdürüne savcılık tarafından bir soruşturma yürütülmesine izin vermemiştir” diye konuştu.

“Hukuk mücadelemizi sürdüreceğiz”

Pala konuşmasını şöyle sürdürdü: “Parti mitinginde gözlerinin önünde öğrencilerin parti bayrağı sallamasına göz yuman okul idarecilerinin bu suçları işledikleri ortaya çıkmasına rağmen ceza almaları Ulubey Kaymakamlığı eliyle engellenmeye çalışılmaktadır. Hatta okulunda nöbetçi olduğu halde miting meydanında öğrencilerin başında bekleyen bir sendika temsilcisi dahi “ben olayı sosyal medyadan öğrendim” diyebilmekte ve bu kişilere de işlem yapılmamaktadır. Yetkililere soruyoruz; Lise öğrencilerimiz AKP mitingine değil de başka bir partinin mitingine taşınsaydı, okul idarecilerine yine ceza vermez miydiniz? Bu sorunun yanıtını siz dahil hepimiz biliyoruz: Bırakın idari ceza vermeyi, bu kişileri açığa almaya hatta memuriyetten ihraç bile etmeye kalkışırdınız. Kör değiliz, ülkede olup biteni, çifte standartlı ve adaletsiz uygulamalarınızı görüyoruz. AKP lehine açıklamalar yapan, toplantılara katılan, siyasi çalışmalara destek ve izin veren kişilere karşı soruşturma dahi açılmazken muhalif açıklamalar yapan, ‘benim duruşum farklı’ diyen memurlara karşı soruşturma tehditleri havada uçmaktadır. Eğitim-İş olarak, çocuklarımızın parti mitingine götürülmesine karşı verdiğimiz hukuk mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Hukuken başvurabileceğimiz son makama kadar başvuracağız. Adaletsiz alınmış her kararı da Ordu kamuoyuyla paylaşacağız.” ORDU OLAY

Günün Diğer Haberleri