EK DERS ÜCRETLERİ 1 HAZİRAN’A KADAR ÖDENMELİDİR

Eğitim İş Sendikası Genel Merkezinden yapılan açıklama

SENDİKA - 2019-05-24 10:21:40

Ek ders ücretlerinin ödeme tarihlerinde yaşanan aksamalar öğretmen ve yöneticileri zor durumda bırakmaktadır. Ek ders ücretlerinin her ayın ilk günü ödenmesine ilişkin talepler bugüne kadar karşılık bulmamış olup bazı il ve ilçelerimizde gecikmeler maaşlarla kadar varmaktadır.

Bu sorunun üç kaynağı vardır.

  1. Okul idareleri tarafından ek ders ücret işlemlerinin geç tamamlanması (ki bu durum bir okul için gerçekleşse dahi tüm ilçe etkilenmektedir.)
  2. Bankalarla yapılan promosyon anlaşmaları gereği bazı bankaların sadece maaşları bekletmeleri (ayın 12-15’i arası) söz konusu iken bazı bankaların tüm ödemeleri bekletmeleri,
  3. Mal müdürlüklerinden kaynaklı gecikmeler,

Bu sorunla ilgili gerekli çalışma yapılarak çözülmesi gerekir.

Kaldı ki tüm kamu çalışanları gibi öğretmenler de 1-10 Haziran 2019 tarihleri arasındaki resmi ve idari tatil nedeniyle izinli olacaklardır. Tedbir alınmaması halinde Mayıs ayı ek ders ücreti çok gecikecektir.

Ekonomik kriz nedeniyle geçim şartları iyice zorlaşan öğretmenlerimize ek ders ücretlerinin izin öncesi 01.06.2019 tarihine kadar ödenmesi öğretmenlerimizi ekonomik anlamda bir nebze rahatlatacaktır.

Tüm bu gerekçelerle;

Öğretmen ve idarecilerin Mayıs 2019 ek ders ücretlerinin 01.06.2019 tarihine kadar ödenmesi,

Diğer aylardaki ek ders ücretlerinin ödeme tarihine ilişkin sorunun çözülmesi için bakanlığa başvurduk.

MERKEZ YÖNETİM KURULU

MEB’e Yazdığımız yazı

Günün Diğer Haberleri