Eğitim İş Yönetimi Samsun heyecanına ortak oldu

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Hatay 1 Nolu Şube Yöneticileri, 19 Mayıs 1919’un 100’üncü yılı dolayısıyla Samsun’a gitti.

SENDİKA - 2019-05-22 11:58:41

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Kurtuluş Savaşı’nı başlatmak için 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışının 100’üncü yılı dolayısıyla, Birleşik Kamu İşgörenleri Sendikaları Konfederasyonu, kendisine bağlı Türkiye’nin dört bir yanındaki sendikalar ile Samsun’da buluşma kararı aldı. Kararın ardından, Eğitim-İş Hatay 1 Nolu Şube yöneticileri de Samsun’a gitti.
Eğitim-İş Hatay 1 Nolu Şube Başkanı Suat SADIŞ, gelişmeyle ilgili şunları söyledi:
“Tam 100 yıl önce, 19 Mayıs 1919’da bir ulus, Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşları öncülüğünde kendi kaderine el koyarak var olma mücadelesini başlattı. Emperyalistlere karşı başlatılan ulusal mücadelemiz, aynı zamanda emperyalizmin sömürüsü ve saldırısı altında ezilen dünyanın tüm mazlum uluslarına da bağımsızlık mücadeleleri için örnek olmuştur. Atatürk, ülkenin ve ulusun içinde bulunduğu olanaksızlıklara boyun eğmemiş, yenilmiş ve çağın gerisinde kalmış bir imparatorluktan çağdaş bir devlet yaratmış, modern Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuştur.” -Cemil Yıldız-

Günün Diğer Haberleri