Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Proje Yönergesi Yürürlükten Kaldırıldı

Milli Eğitim Bakanlığı Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi Yönergesi Yürürlükten Kaldırıldı.

EĞİTİM - 2019-05-02 22:11:18

Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Proje Yönergesi Yürürlükten Kaldırıldı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı’nın 17.04.2019 tarihli 7821597 sayılı “Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi Yönergesi’nin Yürürlükten Kaldırılması” konulu oluru ile birlikte uzun süredir uygulanan yönerge kaldırılmış oldu.

Millî Eğitim Bakanlığı Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Yönergesi kapsamında öğrencilerde demokrasi kültürünün oluşturulması ve çoğulculuk bilincinin geliştirilmesi; öğrencilere seçme, seçilme ve oy kullanma kültürü ile katılımcı olabilme, iletişim kurabilme, demokratik liderliği benimseyebilme ve kamuoyu oluşturabilme becerilerinin kazandırılması amacıyla Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi 2004 yılından itibaren yürütülmekteydi.

2013 YILINDAN İTİBAREN MEB YÜRÜTÜYORDU

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk onayı ile yürürlükten kaldırılan yönergenin olur yazısında “2004 yılında TBMM Başkanlığı ile Millî Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol uyarınca uygulamaya konulan Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi, 2013 yılına kadar Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı ile iş birliği hâlinde gerçekleştirilmiştir. Ancak TBMM Başkanlığı, Millî Eğitim Bakanlığına göndermiş olduğu “Türkiye Öğrenci Meclisi” konulu Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığının 11.02.2013 tarih ve 89392098-020107465 sayılı yazısı ile Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi’ne ilişkin faaliyetlere 2013 yılından itibaren dâhil olmayacağını belirtmiştir. Bu nedenle söz konusu proje 2019 yılına kadar Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülmüştür.” ifadelerine yer verilirken Millî Eğitim Bakanlığı Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Yönergesi’nin yürürlükten kaldırıldığı belirtildi.

 

 

 

MEB onayı;

MEB onay yazısı

Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından da eğitim kurumlarına Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Yönergesi’nin yürürlükten kaldırıldığına dair 18.04.2018 tarihinde 7907248 sayılı “Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi Yönergesi’nin Yürürlükten Kaldırılması” konulu resmi yazı gönderildi.

İlgili resmi yazı;

Demokrasi Eğitimi Resmi Yazı

Bakanlık yazısında “Millî Eğitim Bakanlığı Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Yönergesi ilgi Makam Oluru ile yürürlükten kaldırılmış ve bu yıl yapılması planlanan Türkiye Öğrenci Meclisi çalışmaları iptal edilmiştir.” ifadelerine yer verdi.

izmir escort
Günün Diğer Haberleri