Eğitim İş Mersin Şubesinden “Atatürk ve ulusal Egemenlik’’ Konulu Kompozisyon Yarışması Düzenlendi

Eğitim İş Sendikası,Atatürkçü Düşünce Derneği,Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği,YeniKuşak Köy Enstitüler Derneği ,Cumhuriyet Kadınları Mersin Şubeleri olarak

SENDİKA - 2019-04-30 16:44:31

   

Eğitim İş Sendikası,Atatürkçü Düşünce Derneği,Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği,YeniKuşak Köy Enstitüler Derneği ,Cumhuriyet Kadınları  Mersin Şubeleri olarak çocuklarımızın,bu ülkenin kurulmasında ne gibi acılar yaşandığını bilmeleri ve  cumhuriyetimize,demokrasimize ve ulusal egemenliğimize sahip çıkmaları için bir bilinç oluşturmak amacıyla ortaokullarımızda ‘’Atatürk ve ulusal Egemenlik’’ konulu kompozisyon yarışması düzenledik.Ve bugün bu kompozisyon yarışmasının Ödül töreni için toplandık.

                Ulusal egemenliğimizin,  demokrasi ve bağımsızlık mücadelemizin 99. yılını büyük bir heyecan ve coşkuyla kutladık. Egemenlik  , “Yönetim Yetkisidir” . Ulusal Egemenlik, Yönetim  Yetkisinin  Ulus’ta olmasıdır.. Egemenliğin ulus’ta  olduğuna inanan Mustafa Kemal Paşa  bu inançla  “ ulusu  yine ulusun  gücü   kurtaracaktır ,  Tekegemenlik vardır, o da  ulusal egemenliktir” diyordu.

             Ulusun onurunu ve özgürlüğünü korumak için Büyük Önder Atatürk'ün Anadolu'da yaktığı bağımsızlık ışığı, 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılmasıyla tüm yurdu aydınlatmıştır.          

              Atatürk  “bu kadar acı tecrübeyi geçiren milletin, bundan sonra egemenliğini bir kişiye vermesi kesinlikle mümkün olmayacaktır. Milletimiz, hiç kimsenin iznine gerek görmeden ve müsaade etmeyenlere karşı isyan ederek, Milli egemenliğini almış ve öylece kullanmıştır. Milli egemenlik öyle bir nurdur ki, onun karşısında zincirler erir, taç ve tahtlar yanar yok olur. Milletlerin esirliği üzerine kurulmuş müesseseler her tarafta yıkılmaya mahkumdurlar.” Demiştir.

              Atatürk  Ülkenin gelişip yükselmesinin ve çağdaş medeniyetleri yakalamasının yegâne yolunun memleket çocukların en iyi şekilde yetiştirilmesinden geçtiğine inanır, bu vesileyle de millî eğitim işleriyle yakından ilgilenirdi. TBMM'nin açılması ile birlikte halk egemenliğine dayalı demokratik ve özgürlükçü bir rejimin temelleri atılmıştı. 

          Bu durum ileride çocuklarımızın daha özgür bir ortamda yaşamasını, geliştirmesini ve eğitim görmesini sağlayacaktı. Kurtuluş Savaşında gözlerini kırpmadan canlarını verenler, kuşkusuz ki bunu vatanlarının geleceği için yapmışlardı. Bu memleketin geleceğini de çocuklar temsil ediyordu. Onun için Atatürk: "Bu bayramı Türk çocuklarına armağan ediyorum." diyerek TBMM'nin açılış sevincini çocuklarla paylaşabilme yüceliğini göstermiştir.

              Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün “Vatanı korumak çocukları korumakla başlar” sözleri ışığında, tüm çocuklarımızın eğitim ve sağlık hakkından eşit koşullarda yararlandığı, her türlü istismar ve baskıdan uzak gelişimlerini sağlayabildikleri bir ülke hepimizin ortak özlemi olmalıdır.

Bu duygular ve düşüncelerle aydınlık geleceğimizin güneşi ve güvencesi çocuklarımız başta olmak üzere, tüm ulusumuzun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyoruz. Barış ve kardeşlik içinde yaşanacak bir gelecek diliyoruz.

 

 

 

  

                                                      YÖNETİM KURULUADINA ŞUBE BAŞKANI 

                                                                        HAKAN BOYAR

Günün Diğer Haberleri