BU 1 MAYIS’TA BİRLİK VAR!

Her yıl ayrı ayrı meydanlarda kutlanan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, bu yıl Ordu’da tek meydanda kutlanacak. Birleşik Kamu-İş ve KESK önderliğinde Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenecek olan kutlamalara diğer sivil toplum kuruluşları ile siyasi partilerin destek vermesi bekleniyor.

SENDİKA - 2019-04-29 21:13:15

TEK ALANDA TEK SES

Eğitim-İş Ordu İl Başkanı Hikmet Pala, bu yıl düzenlenecek olan kutlamalarla ilgili yaptığı açıklamada; “Daha önce 1 Mayıs Ordu’da farklı alanlarda farklı örgütler tarafından kutlanıyordu. Ordu kamuoyu bu ayrılıklar nedeniyle rahatsızlık yaşıyordu.  Farklı alanlarda 1 Mayıs’ın kutlanması 1 Mayıs’ın mesajına aykırılık teşkil ediyordu. Bu 1 Mayıs bütün örgütlerin, bütün sendikaların, siyasi partilerin bir araya geldiği kutlamalar olacak. Saat 12.00’de Cumhuriyet Meydanı’nda şarkılarımızla, türkülerimizle, işçilerin ve emeklilerin bayramı olan 1 Mayıs’ı kutlayacağız” ifadelerinde bulundu.

1 MAYIS HERKESİN BAYRAMI

KESK Ordu Şube Başkanı Sezgin Yılmaz da 1 Mayıs’ın herkesin bayramı olduğunu belirterek, “Biz geçmiş dönemlerde de 1 Mayıs’ın ortak kutlanması için herkese çağrımızı yapıyorduk. Bu yıl da birliktelik için çağrımızı yaptık. 1 Mayıs herkesin bayramı. Sadece Eğitim-İş, KESK ya da birilerinin değil tüm emekçilerin bayramı. Biz hepsiyle beraber kutlamak istiyoruz. Biz ezildiğimiz zaman kimsenin sendikasına bakılmıyor. Ezildiğimizde hepimiz aynı şekilde eziliyoruz. Alanı bölmeden birliktelik mesajı vermeliyiz. Ben tüm Orduluları da kutlamalara davet ediyorum” diye konuştu. MUSTAFA KIRLAK-Ordu olay

Günün Diğer Haberleri