Ulaşım İş Sendikasından Zorunlu Açıklama

Ulaşım İş Sendikası Genel Başkanı Cihad KORAY yaptığı basın açıklamasında;

SENDİKA - 2019-04-28 21:10:54

ZORUNLU AÇIKLAMA

Ulaşım İş Sendikasının Birleşik Kamu-İş'in bileşeni olarak  emek mücadelesine dahil olmuştur. Sendikamızn üyelerinin diğer sendikalardan ayrılarak bu çatı altında toplanmasının  temel nedeni ise diğer sendikaların    emek mücadelesinden ayrılarak, siyasal mücadeleyi ve bir partinin kamudaki uzantısı olmayı tercih etmeleri ve bunu  ön plana çıkarmış olmalarıdır.

Birleşik Kamu İş Sendikasının  mücadelesinin temelini   tam bağımsızlık, Cumhuriyet,  Yurt severlik  ve emek eksenli politikalar ile emperyalizmle,  bunla işbirliğini içeren Cumhuriyet karşıtlığı üzerinden geliştirilen  neoliberal politikalar ile mücadele etmek  oluşturur. 

 Bu anlayışa sahip her sendikayı veya  üyesini, STK ları müttefikimiz olarak görürürüz.  

Daha düne kadar burnundan kıl aldırmayan Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın son günlerde basına, üyelerine baskı yapılarak sendikalarından istifa ettirildiği yönünde  açıklamalarda bulunuyor. Sayın CB de bu kopuşlara engel  olabilme maksadıyla  Memur Sen için bizim sendikamız desede bu erimeni önüne  geçemiyor. 

Memur Sen için bu günler sonun başlangıcıdır.  İktidarın değişmesiyle 2002 Kasım ayı öncesi rakamlarına doğru inişe geçeceği apaçık ortaya çıkmıştır. Yerel seçimlerde değişen siyasal konjonktür yönünde insanların sendika tercihlerindeki değişim bunu açıkça gösteriyor.

Ali YALÇIN  üyelerimize istifa etmeleri için baskı yapılıyor açıklaması gerçeği yansıtmıyor. 

Gerçek olan Memur Senin çalışanlar üzerindeki baskının ortadan kalkması ile özellikle Belediyelerde görev yapan işçi ve memurların özgürce sendika tercihinde bulunmalarının  önünün açılmasıdır. Selam ve Saygılarımla .

   Cihad KORAY
Ulaşım İş Sendikası Genel Başkanı

 

 

Günün Diğer Haberleri