Tekirdağ Eğitim İş:Şiddete Hukuksuzluğa Sürgünlere Hayır

Eğitim İş Tekirdağ Şube Başkanı Hüseyin Eren İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde,öğretmen ve öğrencilere yönelik şiddeti,hukuksuzluklara ve öğretmenlere uygulanan sürgünleri sendika üyesi öğretmenlerle protesto etti.

SENDİKA - 2019-04-26 09:14:55

Eğitim-İş Şarköy Temsilcilik Başkanı ve üyemizin haksız sürgünlerini konu alan basın açıklamamız, İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yapılmıştır.

 

Basın açıklamamıza katılan üyelerimiz ve katılımları ile bize destek veren

Atatürkçü Düşünce Derneği yönetici ve üyelerine teşekkür ederiz.

 

EMEK EYLEM DİRENİŞ EĞİTİM-İŞ

 

BASIN AÇIKLAMASI METNİ

 

KAMUOYUNA

Tekirdağ Şarköy Eriklice İlk-Ortaokulunda geçtiğimiz eğitim öğretim yılında okul müdürü öğretmenlere karşı mobing, saldırı, iftira ve karalama gibi çirkin faaliyetlerle öğretmenlerin toplum önündeki saygınlığının ve itibarının yitirilmesine sebep olmuştur. Bu durum karşısında Şarköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü sessiz kalmıştır. Okul yönetiminin baskısına sessiz kalmayan öğretmenler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne şikayet dilekçelerini vermişlerdi. Görevlendirilen muhakkikler şikayet edilen okul yönetiminin yanında taraf almış olup yanlı kararlar vermişti,. Verdikleri bu kararlar ile şikayetçi pozisyonunda olan öğretmenlerin ifadeleri alınmadan disiplin cezaları verilmiş olup yer değişikliği teklif edilmiş ve okul yönetimine hiçbir yaptırım uygulanmayarak korunmaları sağlanmıştır. İl Disiplin Kuruluna HAKLI gerekçelerle itiraz eden öğretmenlerin hem cezaları hem de yer değişikliği İPTAL edilmişti. İptal edilen bu karar apaçık şunu göstermektedir ki: Muhakkikler bizzat okul müdürünü korumakla görevlendirilmiş olup ,taraflı bir karara imza atmışlardı.

 

2018-2019 eğitim öğretim yılında ise okul yönetimi kaldığı yerden baskılarını da arttırarak öğretmenlere ve öğrencilere; fiili şiddet, psikolojik şiddet, yıldırma ve tehdit gibi çalışma ortamını ve huzurunu derinden etkileyen, eğitim öğretim faaliyetleri durma noktasına getiren davranışlarla hem öğretmenlerin hem de öğrencilerin mağduriyetine sebep oldular. Okul müdürü bir öğretmenin üzerine saldırmaya çalışmış, 8. Sınıf öğrencilerini dövmüş, bir öğretmenin de veli toplantısı yapmasına izin vermemiştir. Okul müdür yardımcısı şahit olmadığı olaylar hakkında ilgili tutanaklara imza atmıştır. İki müdür yardımcısı öğrencileri tehdit etmiştirler. Bahsi geçen tüm olaylar maarif müfettişlerinin düzenlediği raporda da mevcuttur. Yaşanan tüm olayların aydınlatılması için uğraşan bu öğretmenler, okul yönetimi ile işbirliği yapmamak fiili ile itham edilmiştir.

 

Öğretmenler ile okul yönetiminin aynı kefede tutularak değerlendirme yapılması asla kabul edilemez. Bu öğretmenlerin müfettişlerin teklifleri doğrultusunda yer değişikliğine maruz kalmaları vicdanları derinden yaralamıştır.

 

Müfettişler ard niyetlidir. Şiddete maruz kaldığını ifade eden öğrenci ifadelerinin üzerine gitmemiş, rapor sonuç bölümünde bu konudan söz etmemişlerdir.

 

Milli Eğitim bu konuda sendikamızın suç duyurusundan sonra soruşturmayı devam ettirmiştir. Bu konuda çelişkili ifadeler söylenmektedir. Bir ifadeye göre çocukların dövülmesini UNUTTUKLARINI bir başka ifadeye göre soruşturmanın devam ettiğini bizlerin suç duyurusunda acele ettiğimizi ifade edilmektedir. Oysa olan olmuş suçsuz 3 öğretmen sürgün edilmiş, il disiplin kararını vermiştir. Dosya kapanması gerekirken suç duyurusu yapılınca kapanmamış gibi soruşturmaya devam edilmektedir.

 

Toplumun vicdanı gibi davranan bu öğretmenlerin her ne gerekçe ile olursa olsun yer değişikliklerinin yapılması vicdanları yaralamıştır.

 

Öğretmenler sadece kendileri değil aileleriyle birlikte cezalandırılmıştır. İki aktarmalı, 70 km uzağa verilen bu öğretmenler hem maddi hem de moralman çökertilmiş durumdadır.

 

Bizden istenen nedir?

Duymayalım mı?

Görmeyelim mi?

Karşı çıkmayalım mı?

Çocukları korumayalım mı?

Üç maymunu mu oynayalım?

 

Siyasi iktidar öğretmenler konusunda ayrımcılığa son vermelidir. Son günlerde “DEMİRİ SOĞUTMA ZAMANI diyen yetkililere sesleniyorum. Toplumsal bütünlüğü böyle mi sağlayacaksınız? Adaletin olmadığı yerde birlik mi olur? Vicdanın olmadığı yerde sevgi, saygı mı olur? Demiri nasıl soğutacaksınız? Bizi eze eze mi?

 

Kılıfına uydurulan hukuki durumlar bu olaydaki gibi vicdanları yaralamaktadır.

Yetkililere sesleniyorum. Gelin bu kararınızı gözden geçirin. Gelin bu 3 öğretmeni okullarına geri verin.

 

Eğitim İş nerde bir hukuksuzluk varsa, tüm gücüyle üzerine gidecektir. Yasal yollardan bu mücadeleyi sonuna kadar götüreceğimiz unutulmamalı.

İster üyemiz olsun, ister olmasın sendikamız haklının yanındadır. Gerçek suçlular hukuku çiğneyen muhakkikler, müfettişler, öğrencilere şiddet uygulayanlar ve onları korumaya çalışanlardır.

 

Yaşasın Birleşik Kamu İş,

Yaşasın Eğitim-İş

 

Hüseyin EREN

Eğitim İş Tekirdağ Şube Başkanı

 

Günün Diğer Haberleri