BİRLEŞİK KAMU İŞ CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU’NA YAPILAN SALDIRIYI PROTESTO ETTİ

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Genel Merkezinden yapılan yazılı açıklamada

SENDİKA - 2019-04-22 21:20:15

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Genel Merkezinden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi.

Konfederasyonumuz Birleşik Kamu-İş ve bağlı sendikaları,  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara Çubuk’ta katıldığı şehit cenazesinde uğradığı saldırıya karşı ülke genelinde düzenlenen eş zamanlı protesto eylemine katıldı.

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırı ve linç girişimini protesto etmek için Güvenpark’ta bir araya gelen yüzlerce yurttaş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun istifasını talep ederek “Faşizme karşı omuz omuza” sloganları attı.

Protesto eylemine Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Mehmet Balık, Genel Sekreteri Mücahit Dede, Eğitim-İş MYK üyeleri Hüseyin Kara, Maksut Balmuk, Kültür Sanat-İş Genel Başkanı T.Cüyent Balkız, MYK üyesi Orhan Çınar, Tüm Yerel-Sen Denetim Kurulu Üyesi Ahmet Kılınçoğlu, bağlı sendikalarımızın Ankara Şube Yöneticileri ve üyeleri, demokratik kitle örgütleri ve yurttaşlar katıldılar.

CHP Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener, Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan alçak saldırıyı kınamak için kitle adına açıklama yaptı. Güvener, “Gün kızgın demiri soğutma günüyse herkes de buna göre davranmalıdır. Ancak demiri bugün bile kızdırmak için çaba gösteren siyasiler olduğunu üzülerek görüyoruz” dedi.

‘SOYLU VE ŞAHİN İSTİFA ETSİN’

Saldırıda güvenlik zafiyeti olduğunu belirten Güvener, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Ankara Valisi Vasip Şahin’i istifaya çağırdı: “Bu saldırının ardındaki güç ve azmettiriciler derhal yargı önüne çıkarılmalıdır. Cevaplandırılması gereken çok sayıda soru vardır. Bu sorular mutlaka cevaplandırılmalıdır, kamuoyu rahatlamalıdır. Bu girişimin failleri bellidir. Bu güvenlik zafiyetine sebebiyet verenler, saldırının büyümesine seyirci kalanlar hakkında derhal gereken işlemler yapılmalıdır. Ankara Valisi ve İçişleri Bakanı derhal istifa etmelidir.”

‘AKAR’IN SÖZÜ NE ANLAMA GELİYOR?’

Güvener, Akar’ın cenazedeki sözlerine tepki göstererek, “Milli Savunma Bakanı’na bir sorumuz vardır. Genel Başkanımızı linç etmek isteyen, ‘o evi yakın’ diye bağıran hainlere dönüp de ‘mesajınızı verdiniz’ demek ne anlama gelmektedir? Bu organize güruh ne mesajını vermiştir, bu nasıl bir cümledir? Bu kendini bilmezlerin vermek istediği mesaj bellidir. Kimlerin değirmenine su taşıdıkları da bellidir. Bugün ve bu saatten sonra artık sorumluluk makamındakiler kullandıkları dile özen göstermelidirler” diye konuştu.

Günün Diğer Haberleri