Eğitimciler, bölgesel tatil uygulamasını değerlendirdi

Eğitim Bir-Sen Başkanı Yıldız ve Eğitim-İş Başkanı Kara, bölgelere göre tatil uygulamasını değerlendirdi. Kara uygulamanın ihtiyaç olduğunu belirtirken, Yıldız uygulamanın bazı sıkıntılar doğuracağını kaydetti Kaynak: Eğitimciler, bölgesel tatil uygulamasını değerlendirdi

SENDİKA - 2019-04-20 20:01:11

Eğitim Bir-Sen 1 No’lu Şube Başkanı Hamdi Yıldız ve Eğitim-İş Samsun Şube Başkanı Rüstem Kara, samsunvehaber. com’a, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un gündeme getirdiği bölgesel tatil uygulamasını değerlendirdi. Yıldız, uygulamanın bazı olumsuzluklara yol açabileceğini söylerken, Kara ise uygulamanın eğitim sisteminde yaşanan sorunları ortadan kaldırmayacağını ancak uygulamaya ihtiyaç olduğunu söyledi.

TATİLLERDE BÜTÜNLÜK OLMALI

Konu ile ilgili net bir ifadenin olmadığını belirten Eğitim Bir-Sen 1 No’lu Şube Başkanı Hamdi Yıldız, “Bakan beyin bu konu ile ilgili sorulan bir soruya verdiği cevap muğlak. Net ifadeler yok. Öncelikle konunun ne açıdan değerlendirildiğini görmemiz gerekiyor. İklim şartlarına bağlı bölgelerimizin bir kısmında yaşanan olumsuzluklar göz önünde tutularak gerçekleştirilecek esnek bölgesel tatil, öğrencilerimiz ve eğitimcilerimiz açısından olumlu gözükse de MEB, ortak sürdürülmesi gereken eğitim faaliyetlerini gerçekleştirmekte zorluklar yaşayacaktır. Sınav takvimleri, kutlamalar gibi birçok programda, ülke genelinde bütünlük arz eden konularda sıkıntılar ortaya çıkacaktır. Ayrıca önümüzde sözleşmeli öğretmenlerimizin çözülemeyen özür grubu eşe bağlı yer değişikliği sorunu, bölgesel tatil gibi bir konunun gündeme girmesi ile öğretmenlerimiz açısından daha da büyük problemleri ortaya çıkaracaktır. Dolayısıyla, ülkemizin, eğitim öğretim başlangıcı, bitişi, ara tatili veya tatilleri bütünlük esasını göz önünde tutarak gerçekleştirilmeli. Sürenin ve aralığın belirlenmesine birçok etkenin belirleyici olduğu ülkemizde, esnek ve bölgesel tatiller, sağlıklı sonuçlar elde etmemize engel gözüküyor. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı bu ve benzeri konularda, işin tarafları ve muhatapları ile değerlendirmeler yapacaktır” dedi.

EĞİTİM SİSTEMİ ÇIKMAZDA

Eğitim-İş Samsun Şube Başkanı Rüstem Kara ise, Milli Eğitim Bakanlığı’nın öncelikle müfredat konusuna çözüm getirmesi gerektiğini kaydederek, “Eğitim öğretimin kalitesi düştü, müfredat programlarının içi boşaldı. Dolayısıyla öğretmenlerimiz de zor durumda. Uygulamadan uzak, sınava endeksli bir eğitim sistemimiz var. Milli Eğitim Bakanımızın daha öncelikle, bu sorunları ele almasını bekleriz. Kendisinin de eğitim sisteminin içine düştüğü bu çıkmazın farkında olduğuna inanıyorum” diye konuştu.

KATI OLMAMAK LAZIM

Bölgesel tatil uygulamasını doğru bulduklarını sözlerine ekleyen Kara açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Bölgesel tatil uygulaması eğitim sistemindeki yaşanan sıkıntıları ve sorunları ortadan kaldırmayacak. Ancak, bu konuda değişikliğe ihtiyaç olduğu ise bir gerçek. Bölgelerin potansiyellerine göre ilgili bölümlerde, tatil tarihleri değişebilir. Bu konuda katı olmamak lazım. Bakanlığın böyle bir çalışması varsa onu da doğru buluruz.”

Ayşe KUŞCU KAYA 

Kaynak: Eğitimciler, bölgesel tatil uygulamasını değerlendirdi

Günün Diğer Haberleri