MEB’İN PROJE OKULU ATAMASINDA ACELESİ NE?

Eğitim İş Sendikası Genel Merkezinden yapılan yazılı açıklama;

SENDİKA - 2019-04-20 18:33:10

Proje okullarına öğretmen ve yönetici atamalarına ilişkin olarak Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından bir yazı yayımlanmıştır.

Yazıya göre Proje Okullarına atama başvuru süreci 19.04.2019 tarihinde sona erecek.

Yazının tarihi ise 15.04.2019. Bu kadar sıkıştırma kafalarda soru işaretleri uyandırmaktadır. Proje okullarına keyfi atamalar yetmezmiş gibi bir de öğretmenlerden kaçırılmak istenen bir süreç söz konusu.

Bazı illerden hiçbir bilgi gelmiş değil. Bazı illerde sadece yöneticiler için, bazı illerde ise öğretmenlerin de dahil edildiği bir süreç söz konusu.

Bakanlığın proje okulu düzenlemesinin bazı hükümleri yargı tarafından durdurulduğu halde Bakanlık tarafından yargı kararı doğrultusunda düzenleme yapılmış değil.

Kaldı ki şu anda bu okullarda görev yapmakta olan öğretmenler yönetmelikte 6 Temmuz 2018 tarihinde yapılan;

GEÇİCİ MADDE 3 - (1) Proje okullarında görev yapmakta olan öğretmenlerin görev süreleri, bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarih itibariyle başlar."

Değişikliğe tabidirler. Yani an itibariyle proje okulunda 4 yıllık görev süresi dolan öğretmen bulunmamaktadır. 4 yıllık süre Proje Okulu düzenlemesi sonrasına göre hesaplanmalıdır. Bu nedenle görevde olan öğretmenlerin mevcut kurumları için yapacakları bir işlem bulunmamaktadır. Başka kurumlara gitmek isteyenler olursa yayımlanacak duyuruları takip etmeleri uygun olacaktır.

MEB’i Uyarıyoruz.

Bu sıkışık takvimi geri çekiniz. Önce mevzuat düzenlemesi yapınız. Ardından tüm öğretmenleri haberdar edecek şekilde bir takvim ve liyakat esaslı bir atama süreci yönetiniz.

MERKEZ YÖNETİM KURULU

Günün Diğer Haberleri